Skip to main content

The Donald Connection (014)

06 februari 2017

Gelukkig. Hij druppelt nog. De gouden douche van The Donald. Smurfen in Moskou blijken namelijk op 26 december vorig jaar ene Oleg Erovinkin op de achterbank van zijn Lexus te hebben aangetroffen. Midden in Moskou. Denk je nog zeker in de lorem, maar Oleg was zo dood als een pirs (Russisch voor pier).
Officiƫle oorzaak hartstilstand, officieuze oorzaak gekeeld. Oleg was in zijn goeie dagen generaal bij respectievelijk de KGB en de FSB. In zijn nadagen de rechterhand van Igor Sechin. Een vroegere vice-premier en tegenswoordig superolieboer bij de staatsfirma Rosneft. Nou wil het geval dat de inmiddels al een tijdje ondergedoken Christopher Steele voor zijn dodgy dossier, waarin ondermeer melding wordt gemaakt van die waterglijbanen in een luxe Moskovitisch hotelbed, als voornaamste bron een meneer aanwijst die close is met Sechin. 1 plus 1 is twee niet waar? En omdat Oleg buiten de pot heeft gewaterd is de FSB zo goochem geweest om hem te kelen en hem achter in zijn Lexus te gooien midden in Moskou. Is dat effe slim.
Nou werd er halfweg december vorig jaar ook op het Rode Plein gemieterd, dat een pakket aandelen van Rosneft dat 19,5 procent van het totaal vertegenwoordigde is verkocht aan een combine van het Brits/Zwitserse beleggingsvehikel Glencore en een plukkie rijke jurken uit Qatar. Ter waarde van ruim tien miljard dollar. Maar er zit een adder uit de Cayman Islands onder het gras. Kunt u hier tot u nemen. Heeft Oleg bij dit pokerspelletje misschien dwars gelegen of een ondeugdelijke kaart op tafel gepletterd? En is hem daarom vriendelijk verzocht om achter in zijn Lexus plaats te nemen en dood te gaan? Om eens iets dodgy op te gooien. Zo. We gaan nu even douchen. Dan een koppie zetten en daarna aan een nieuw stukkie beginnen. Houdoe. Voorzichtig met oversteken. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2017
The Donald Connection