Skip to main content

Tappa's op dinsdag

14 april 2015

De adelaar is geland. Of beter: de vale gier is geland. Miljardair Sjors Soros is gisteren gearriveerd in Kiev en heeft zich in een vijfsterrenhotel genesteld. De Bildertopper heeft de afgelopen weken al flink in de Oekraïense bus geblazen. Zo riep hij op de achtste van deze maand Brussel op om 50 miljard dollar te schokken om een dreigende financieel/economische meltdown van het gloednieuwe nazi-bolwerk te voorkomen. En frisse oligarchs als Poro en Kolomoisky te assisteren bij de ophanden zijnde oorlog tegen Rusland. Nou lijkt Sjors op het eerste gezicht een echte humanist, maar op het tweede wordt zijn ware aard zichtbaar. Sjors is allereerst een eigenheimer. Een aasvreter. Een vale gier. En als zijn kandidatuur voor het presidentschap van de Oekraïense Centrale Bank menens is, dan begrijpen wij heel goed waarom ie 50 miljard van Brussel wil. Wie gaat er nou op het pluche van een bank zitten als er geen piek op de bodem van de schatkist ligt? Geen gier.

Heeft Oekraïne genoeg potentie om luitjes als Soros een extraatje te bezorgen? Nou, als je gisteren nog de ouwe beelden zag van Janukovich' paleisje zou je haast ja zeggen. Maar om de gevluchte prez daarvoor op een verlanglijstje van de ooit door Nazi's beheerste Interpol te zetten is wat overdreven, gezien de aanwezigheid van een flinke roedel garchen in de huidige Oekraiense bovenlaag. Garchen die sinds de staatsgreep lekker samenwerken met het IMF bij de opbouw van een hergestructureerde graanschuur van Europa, waar tegen een bedragje van 17 miljard euro gemeenschapsgeld Monsanto voortaan in de gensoep mag roeren. Alles heeft zijn prijs.

Ander tappaatje toe. Als je de berichten uit Parijs mag geloven is imam Anwar al-Awlaki, de Amerikaanse leermeester van die boys van Kouachi, in Washington DC zeven keer naar de hoeren geweest voor een totaalbedrag van ruim 2000 groene ruggen. Om even te laten zien hoe diep zijn geloof zat. Niks bijzonders overigens, want gezagvoerder Mohammed Atta was ook een hoerenloper, snoof als een karrenpaard en ging op zijn tijd ook niet opzij voor een flesje booze. Verder wist CNN nog te melden dat Umar de ballenbomber en Said Kouachi in 2009 een weekje een appartement hebben gedeeld in Jemen. Met andere woorden, ze kenden elkaar en dat is toch een hele opluchting.

En hoe vond u de tappa's? Lekker? Ach, voor een keertje. Hasta mañana.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 april 2015