Skip to main content

Octopussy (225)

10 januari 2017

donderdag 30 maart-2006
Even terugkomen op de anekdote die wij op de gezellige zondag van 19 maart jl. in onze etalage hebben gezet. Ja die. Over Klaas Hummel, de ouwe partner van de inmiddels tot slachtoffer getransformeerde Willem Endstra. De Klaas die vond dat Willem zijn tragische lot min of meer over zichzelf had afgeroepen, omdat ie in zee was gegaan met crimi’s. Wat zo ongeveer impliceert dat Klaas zelve nog het leven heeft, omdat ie zich nooit met iemand uit de duistere krochten van de samenleving had ingelaten. Die Klaas.
Nou, in voornoemde anekdote beschreven wij een scène in een Amsterdamse staminé, waarbij heer Hummel de hulp inriep van Willem Holleeder om vier smikkelaars in zijn nabijheid die wat bronstig gedrag vertoonden ten opzichte van zijn buitengewoon pronte disgenote ernstig de les te lezen. Wij hielden toen nog een slag om de arm wat betreft het waarheidsgehalte van de story. Dat hoeft niet meer. Er heeft zich inmiddels een ooggetuige gemeld. Het hele verhaal is 100 procent juist. En de staminé? Dat was Le Garage van de zo op niveau gestelde Joop Braakhekke.
En nu we het toch over Klaas hebben. Hij schijnt momenteel in de clinch te liggen met ene Ruud Sanders, het baasje van een onderneming in IJsselstein die aan projectontwikkeling doet. Er zouden wederzijdse beslagleggingen door de lucht zijn gevlogen en die Ruudje schijnt helemaal niet meer geassocieerd te willen worden met Klaas. Nou heeft ie mazzel, want als we goed zijn ingelicht heeft Willem momenteel een wat beperkte bewegingsvrijheid.
Dus die kan even niet worden opgetrommeld om Ruud van een ferme oorwassing te voorzien. Vooropgesteld natuurlijk dat dit verhaal juist is. Maar ons zelfvertrouwen groeit. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017