Skip to main content

Oom Sybrand en de baarden

zaterdag 29 april-2006
Fuckerdefuck! Zijn die Iraanse baarden volgens oom Sybrand van de AIVD bezig om bij ons kennis los te peuteren over massavernietigingswapens. Bedoelt onze verdwaalde Smiley waarschijnlijk mee onze kennis op het gebied van uraniumverrijking. Want dankzij de vroegere FDO-medewerker Abdul Qadeer Khan mogen ze in Teheran en een stel randgemeentes al het nodige weten van onze uraniumsapmachines en er zelfs al een stel laten draaien, kennis van de laatste snufjes op dit terrein is nooit weg.
En dan zouden ze ook nog graag wat hardware willen hebben. Maar dat wordt moeilijk want oom Sybrand’s lantarenopstekers hebben de stringente opdracht gekregen om meneer Slebos coûte que coûte in het snotje te houden. Al moeten ze daarvoor bij wijze van spreken de wet overtreden. Kortom, de AIVD waakt over onze nationale verworvenheden.
Het is overigens niet voor het eerst dat Iran probeert iets nucleairs in Nederland van de grond te trekken. Daarvoor verwijzen wij niet voor het eerst naar onze publicaties over de geheime onderhandelingen op Cyprus in de vroege jaren tachtig tussen een stel topvertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en een delegatie uit de middenoostelijke schemerwereld over de verrijking van een leuke pluk uranium. Namen, toenamen, getuigen. Nooit iets gehoord vanuit Den Haag, Leidschendam of van zogenaamde misdaadjournalisten.
Maar dit zijn ook geen populaire onderwerpen. Voor die vaststelling hoeven we alleen maar terug te gaan naar het laatste schaamteloze Kamerdebat over de Khanaffaire. Volgens ZKH Brinkhorst moest klokkenluider Frits Veerman verder niet zeiken, produceerde Donnie een paar laffe grappen en wist Remmie (hik) niet eens waar het over ging. Case closed. Denken de ministeriële Marx-brothers. Foutje. We hebben namelijk nog wat in het vat zitten voor de heren. Wordt leuk. Heel leuk. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen