Skip to main content

Schuld en boete (014)

22 maart 2016

Drumm moet de drums al horen. De drums van gerechtigheid. De voormalige stamoudste van de Anglo Irish Bank verscheen afgelopen maandag voor het eerst voor de kadi in Dublin. Wegens gigantisch geschuifel met andermans geld waardoor het aan hem toevertrouwde spaarvarken dreigde om te lazeren toen het spook van de crisis aan de poort klopte. Fraude, valsheid in geschrifte, misselijk makend management, gerotzooi in de boekhouding, slordig leengedrag. Wordt Drumm allemaal voor zijn maatje 47 gegooid. Hij wist trouwens waar die knelde in 2008 en hij nam het jaar daarop de luxe latten naar de USSA. Daar arriveerde uiteindelijk een verzoek tot uitlevering en na wat flink juridisch gespartel van de zijde van Drumsie werd ie toch in oktober 2015 op het vliegtuig gezet. In afwachting van zijn proces werd zijn paspoort veilig opgeborgen en moest ie als “bail” een bedragje ophoesten, waarmee wij een paar jaartjes samen met Malle Babbe flink de boel op stelten kunnen zetten bij het blond schuimend bier in de kroegen hier. Wat Drumsie aan het einde van de rit cadeau krijgt van de kadi is nog in juridische nevelen gehuld, maar dat ie straf krijgt is wel duidelijk.
Morgen staat de oranje bank achter het hekje in Amsterdam. Gaat grosso modo over dezelfde problematiek. Wij mochten de ING indertijd stutten toen ie op het punt stond te transformeren in een armzalig hoopje varkensgehakt. En wat veranderde er daarna? Niks. Kregen we er iets voor terug? Niks. Wat kregen de betrokken stamoudsten voor hun kiezen van de kadi? Niks. Voor zover wij weten ging zegge één bankiertje met een passie voor voetbal en dure schilderijen voor het luik, maar de VVD-ers die hadden meegevreten uit die ruif bleven buiten schot. Nog gekker, een van dat zakkenvullersgilde maakte zelfs promotie en werd op het schild geheven bij de ABN/AMRO. Ook al een spaarvarken dat wij op de been mochten houden.
Nee, dan op IJsland. Daar hebben de banksters in totaal 74 jaar kerker voor hun vest gekregen. En nu is ook Ierland wakker geworden. Wat? In Nederland? Daar hebben we het over een hoofd op de stoep. Nee, niet van een bankier. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2016
schuld en boete