Skip to main content

Hoofdzaak

maandag 2 juli-2012
Het ene hoofd is het andere niet. Zo was er in onze polderpers bijvoorbeeld wel continu aandacht voor de bol van de Chinese student Lin Jun (1), maar verrekte weinig over die van de 66-jarige Amerikaan Hervey Medellin. Terwijl die toch heel wat interessanter was dan ons vanuit Hollywood werd voorgespiegeld. Hervey’s hoofd zou volgens de mainstream zo’n half jaar geleden aan het rollen zijn geslagen nadat een zinderende homosensuele Bermudaverhouding uit de klauwen was gelopen. En hoe sappig toch: het werd door een hond (“Ollie”) teruggevonden in het struweel in de nabijheid van het eenvoudige optrekje van Brad Pitt en Angelina Jolie.
Het leek wel een film. Maar arrestaties ho maar. En net als zo vaak gebeurt als wij iets exclusiefs de openbare ruimte inkeilen gaf niemand een kik toen collega Daniel Hopsicker naar buiten bracht, dat Hervey jarenlang in de regio als oppasser had gefungeerd voor de irreguliere snorkelpartijen van Colombiaanse en Mexicaanse onverlaten. En dat hij als steward actief was geweest bij Mexicana Airlines. Het baasje van die luchtvaartonderneming was en is Jose Serrano Segovia, die eveneens als toppertje fungeert bij TMM oftewel Transportacion Maritima Mexicana. Even een kwootje voor tussendoor:
“ ... Volgens een aan het eind van de vorige eeuw uitgebracht rapport van het Amerikaanse National Drug Intelligence Center waaraan de DEA, de FBI, de CIA en de douane hun bijdrages hadden verleend, werd zonder omwegen vastgesteld dat de schepen van de TMM-vloot al jaren regelmatig drugs vervoerden. Het zal bij iedere rechtgeaarde Nederlander een golf van warme emoties oproepen dat nu juist het Rotterdamse vervoers- en opslagbedrijf Van Ommeren in de jaren negentig besloot tot een innige samenwerking met TMM in Mexico. Lullige berichten over drugstransporten etc. ten spijt
Komt uit het artikel “Mexicocaine met een Hollands sausje” op de site van De Morgenster, dat dateert van 23 augustus 2000. In datzelfde rapport van het Nationale Drug Intelligence Center komt de naam van Serrano prominent voor. Is er sindsdien iets ernstigs met die meneer gebeurd? Nee. Wel met zijn oppasser in Hollywood. Die is zijn hoofd kwijt.

(1) Op ruwe wijze van diens romp gescheiden door de Canadese porno-acteur Luka Rocco Magnotta.

Klik hier om uw reactie toe te voegen