Skip to main content

Roze balletten (002)

20 januari 2017

In reactie op ons bericht "Roze balletten" van 1 juni jl. meldde een attente Rotterdamse lezer ons dat Willem van Kooten producer is geweest van de hitsingles van Stars on 45 waarin de zangeres Patricia Paay als leading lady fungeerde. "La Paay" trad volgens hem als kind al op in de nachtclub van haar vader. En in Rotterdam was 1 + 1 nog altijd drie. Wees gerust waarde Rotterdamse lezer. Ook Patricia komt in Goldsteijn's roman uit de popwereld "1 met stip" even voorbij als een van de artiesten die al in de jaren zestig/zeventig onder verantwoordelijkheid van Van Kooten platen op de markt bracht met net zoveel succes als FC Knudde in de Eredivisie.
Maar door gebeurtenissen uit het latere leven van de zangeres zou je haast zeggen dat 1 + 1 misschien wel vijf is. Zij trouwde namelijk met de populaire Veronica disc-jockey Adam Currey, die later een digitale carrière van formaat zou maken. Een Amerikaanse succesgozer met een all-American oom. Die oom is Donald Gregg. Een goede vriend van George Bush senior en tijdens de Vietnamoorlog actief voor de CIA in Saigon. In de jaren tachtig diende Gregg ondermeer als National Security Advisor van de tot vice-president opgeklommen Bush en als militaire liaison tussen de top in Washington en de Contra's in Nicaragua. Je zal als Star on 45 zo'n aangetrouwde oom hebben.
Nog veel later betrok het echtpaar Currey-Paay een woning aan een van de Amsterdamse grachten. De vorige eigenaar was mr. Frits Salomonson. Tot 1995 juridisch adviseur van het Koninklijk Huis en persoonlijk vriend van prins Claus. Zijn reputatie liep in de jaren negentig flinke averij op toen de commissie Van Traa hem in verband bracht met criminele witwasactiviteiten. Daarnaast werd hij door een paar buurtjes ervan beschuldigd regelmatig in zijn woning close encounters te hebben met te jonge jongens, die ook in het trappenhuis van het bewuste grachtenpand rondkrioelden. In 1995 kwam in feite een einde aan zijn glanzende carrière en trok hij zich terug in een duur Belgisch optrekje van waaruit hij geassisteerd door zijn jonge collega Oscar Hammerstein achterhoedegevechten leverde om zijn naam gezuiverd te krijgen. Gevechten die overigens nog voortduren zonder dat er sprake is van kruitdamp. Maar wat kan Patries daar nou aan doen? Niks. The girl can't help it, nietwaar?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017
Roze balletten