Skip to main content

Royalty (049)

15 september 2022

Door Jan Portein. 

Dat zou wat wezen. Als prins Harry's autobiografie met sappige anecdotes over zijn gezellige familie wordt uitgegeven op Guy Fawkes Day (remember, remember the fifth of November). Inclusief de laatste verschutting die zijn vader hem bezorgde door telefonisch te laten weten dat de aanwezigheid van Megan bij de laatste uurtjes van opoe Windsor op Balmoral niet geapprecieerd werd. 

Het boekwerk wordt tussen twee kaften geperst en op de markt gesmakt door uitgeverij Clays in Suffolk en je hoeft geen lid te zijn van Clungeldaal om te begrijpen dat de “Dolly Mixtures” van MI5 en MI6 elke komma en punt van het manuscript al hebben doorgekabeld aan opoe en sinds kort aan koning Charles. Om de damage zoveel mogelijk te controlen. Zoals ze bijvoorbeeld al deden bij de ramp rond prinses Diana, het schandaal rond Andrew's bestijgen van Eppie's jeugdige meisjes en de genante stories over het wippen van oom Louis Mountbatten met jeugdige Ierse jongetjes tot ie werd opgeblazen. Hoe het ook zij, de Anglicaanse god verhoede dat we bij het verschijnen van Harry's boek weer tien dagen lang elke avond tot wanhoop worden gedreven door royalty experts, Londense correspondenten, vroegere Londense correspondenten, een meneer die tien minuten met Charles heeft gepraat, een mevrouw uit Californië die daar ooit Megan is tegengekomen, iemand die bij uitgeverij Clays heeft gewerkt, iemand die ook rood haar heeft. Etceteraar, etceteraar. Stay tuned. 

Appie Naardermeer
Goed stuk, Jan. En terecht. Als je, als deugjournaille, geen enkele opleiding, moraal of inhoud hebt, val je terug op dit soort onbenulligheid. Gelukkig heb ik dan KM nog. Dan weet ik dat de wereld niet helemaal gek geworden is:).
Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 september 2022