Skip to main content

Hans, Ernst en Young

maandag 15 juli-2013
Holy shit. Is de blauwe brievenbrigade bij een van onze ouwe kennissen binnengevallen. Bij de cijfernerds van Ernst & Young. Nee, was volgens een babbelkous van de firma niet omdat de brigade een kwalijk odeurtje bij EY zelf had opgesnoven. Nee, het was in verband met de affaire rond een andere ouwe kennis van ons: Hans van Veggel (1). De Wassenaarse stenenstapelaar wordt ervan verdacht rond de 21 meloen elders geparkeerd te hebben. Buiten het zicht van de brigade. En waar kan je de eventuele sporen van die wandaad beter terugvinden dan bij de betrokken cijfernerd, nietwaar? En wat als de betrokken speurneuzen inderdaad ongerechtigheden in de boekhouding aantreffen? Dan gaat Hansepans voor schut en EY staat voor joker.
Dat laatste brengt ons terug bij de wonderlijke rol die de derde accountantsclub ter wereld indertijd heeft gespeeld bij het aan Luxemburgse geheimschrijvers verpatste groenzoeterfonds (2).
Hebben we veel lol aan beleefd, maar we zijn er nog niet. Er bleek nog een ferme plofkip in het Terra Vitalis-dossier verborgen te liggen, waarover wij op 31 mei jl. al een voorzichtig boertje hebben gelaten. Ook daar lijkt EY een niet zo misselijke miskleun te hebben geproduceerd. Maar laten we niet met het vaandel vooruit rennen. Komt allemaal nog. Doe rustig aan vandaag. Het wordt warm.

1 ) Trap onze zoekmachine aan en broemmmmm daar is Hansie.
2 ) Idem en broemmm daar is EY.

Klik hier om uw reactie toe te voegen