Skip to main content

Kerstfeest

zaterdag 24 december-2011
Kerstfeest is eten, althans kijkend naar de reclame van de supermarktketens en de huis aan huisbladen. Nou zijn wij bij het Kleintje vleeschmensen, niks vegetarische ballen, burgers, of imitatiebiefstukken, Laat staan tofu, blokken tofu. Gelukkig dat er geen hemel of hel is, want in de hel zou je tofu krijgen, elke dag tot het je neus uitkomt en dan nog wat.
Trouwens neus, eten. Tja voor sommigen gaat dat goed samen. Als je ergens in het buitenland voor een rood stoplicht staat, hoe herken je dan een Nederlandse automobilist? Juist ja, die man die met een vinger diep in zijn neus zit. Man ja, want vrouwen hebben hier blijkbaar grotere drempels voor.
Maar een stapje verder is het eten van datgene wat aan het daglicht is gebracht, dat is niet voor iedereen weggelegd. Het is maar goed dat er antropologen zijn die onderzoek doen, want ook naar het eten van bulken is onderzoek gedaan. Of voor hen geldt dat “the proof of the pudding is in the eating” is niet bekend, maar voor de liefhebber, onder de kerstboom...
Mocht je van plan zijn om de komende dagen zwemmend door te brengen, je wet maar nooit. Hou de neus dicht, of als je de gewoonte hebt om in het kader van de persoonlijke hygiene de neus te spoelen. Pas op, voor je het weet heb je een infectie, want Naegleria fowleri houdt van neuzen en van hersenen. Gelukkig, gelukkig hebben we de farmacie die ons in leven houdt. Dank zij de neti pot (hier en hier . Als je snel bent kun je het nog bestellen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen