Skip to main content

De missing link

maandag 25 maart-2013
Hoe was het ook alweer? Oliegarch Boris Berezovsky (rip sinds afgelopen zaterdag) was in Londen gap van voormalig FSB-smurf Alexander Litvinenko, die eind 2006 rip ging aan een odeetje polonium. Dat kreeg ie toegediend op de dag waarop hij samen met twee Russische zakenlieden een bezoekje bracht aan ISC Global. Een internationaal opererende beveiligingsonderneming, die onderdeel uitmaakte van het netwerk van de Russische Menatep Bank en tot 3 maart 2004 onder leiding had gestaan van de Britse jurist Stephen Curtis. Op die datum bereikte ook hij de rip-status toen de draaimolen bovenop zijn helicopter plotseling tot stilstand kwam.
Curtis behoorde naast Mikhail Khodorkovsky en Leonid Nevzlin tot het bestuurlijke driemanschap van Menatep. Nadat Khodorkovsky in ascese ging tussen vier muren met een traliebehang, verhuisde Nevzlin naar Israƫl, waar op een dag Litvinenko verscheen om hem een Menatep-dossiertje te bezorgen.
Curtis was tevens directeur van de Bermuda Commercial Bank. Naast de op Curacao gevestigde First Curacao Internationale Bank een van de bancaire vehikels van onze eigen illusionist Deuss. Via deze twee banken en de Amsterdam Trade Bank NV werd een flinke slok Russische poen witgewassen, die uiteindelijk zijn bestemming vond op the Isle of Man. Onder andere bij Pecunia Universal Ltd. Dat werd beheerd door ene Peter Michael Bond, een gap van Stephen en Johnny.
De missing link? Zwarte poen van Menatep en duistere rekeninghouders.

Klik hier om uw reactie toe te voegen