Skip to main content

Fast and furious (011)

27 februari 2017

dinsdag 10 januari-2012
Wij verlieten u op 5 december 2011 met het verhaal, dat de Amerikaanse DEA-smurfen bakken poen witwasten voor ondeugende Mexicaanse kartels om zo de organisaties in kaart te brengen en daarna de leden ervan in één grote swap in een kerker te wurmen. Met medeweten van de Demminks, Teevens en Opsteltens bij het Amerikaanse ministerie van Justitie en -naar nu pas blijkt uit officiële paperassen- ook van topperro's uit de Mexicaanse justitiële outfit. IRT, wie zingt er mee?
Een van de acties binnen deze context draaide om het wassen en strijken van 2,5 meloen dollar ten behoeve van de winkel van Arturo Beltran Leyva, die zich had losgemaakt uit de Sinaloa-keten en zijn witte snorkel betrok van de Colombiaanse producent Harold Poveda-Ortega. Dankzij de deal die de DEA had gesloten met de bedrijfsleiding van Sinaloa (1) kon Arturo al snel voor zijn klus worden geschoten. Maar zijn winkel bleef doordraaien en dus besloot men tot voornoemde witwasoperatie.
De 2.5 meloen werd bij stukjes en beetjes via bankrekeningen in China en Canada naar de USSA overgeheveld en daarna ... verdween het grootste gedeelte ervan uit zicht. Komt ie weer: IRT, wie zingt er mee?
Verder vloog een bij deze operatie betrokken DEA-piloot ook nog een vrachtje snorkel van Ecuador naar Madrid. Om nog beter te kunnen infiltreren. Wat er van dat partijtje is geworden? Jesús mag het weten. IRT ... Nee, laten we maar stoppen met zingen. Voor Jan Smit er een hit van maakt. Stay tuned.

1. Zie aflevering 9 dd. 7 november 2011

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious