Skip to main content

Onze vrienden

vrijdag 9 maart-2012
Camp Liberty is een voormalige basis van de Amerikaanse troepen in Irak. Wat daarmee te doen nu de officiële troepen (en niet de huurlingen) het land uit zijn; een vakantiekamp, of sociale woningbouw misschien?
Nou nee, de nieuwe bestemming wordt een basis voor de Mujaheddin al Khalq, de anti Iraanse ballingen secte (ook in Nederland bekend van het ophalen van geld) die de gewapende strijd tegen de Iraanse mullahs voert. Alhoewel de MEK (de Engelse afkorting) op de lijst van terreurorganisaties van de VS staat is dat uiteraard geen beletsel om hen een handje te hepen in de strijd tegen de groene duivels uit Teheran. Dus wordt Camp Liberty ook nog opgeleukt met wat Amerikaans (en Israëlisch overigens) belastinggeld , zodat pakweg 3000 nieuwe “vrijheidsstrijders” daar hun thuisbasis hebben. Of de Iraakse regering dat wel zo leuk vind, ach who cares. Pakweg twee jaar geleden schreef het Brookings Instituut al een rapportje hoe met Iran om te gaan en dit past daar toevallig goed in. Na de steun (NAVO of Amerikaans) aan de Islamistische strijdgroep in Libië, de afscheidingsbeweging in Baluchistan, de vrijheidsstrijders in Syrië doet een MEK meer of minder er niet toe.
Het is dan ook ietwat ongelukkig dat Putin in Rusland aan de macht zal komen, want die gaf wat ijkpunten voor zijn buitenlands beleid: geen interventie of oorlog in Syrië en Iran; geen bombardementen om humanitaire redenen, geen “oranje, witte of blauwe revoluties".
Maar ja Putin hè, geen vriend van het vrije westen en onze permanente strijd voor meer mensenrechten in sommige delen van de wereld.

Klik hier om uw reactie toe te voegen