Skip to main content

Sapje in Legoland

vrijdag 13 januari-2012
Een uitje is nooit weg. Een cluppie fractielijders heeft vier dagen lang rondgehobbeld in Afbaardistan om te kijken hoe onze Playmobiele Brigade zich daar weerde. Geheel naar verwachting ging vooral ons groenlinkse Sapje na terugkeer helemaal uit haar onbedekte hoofdhaar. Tegenover de vertegenwoordigers van de firma Mainstream Nederland verklaarde zij na veilige terugkeer dat "het enthousiasme dat je daar ziet aanstekelijk werkt".
Kunnen we ons iets bij voorstellen. Je krijgt plotseling als arme augurkenteler of geitenhoeder ineens de kans om met een houten geweertje en plastic poppetjes te spelen en boem boem te roepen. En je krijgt er nog geld voor ook!
Vorige maand is onze premier nog ter plekke geweest in verband met een mogelijke uitbreiding van onze missie. De Brusselse kermis zag namelijk voor ons Afbaardse kleuterklasje wel een taak weggelegd bij de grensbewaking in het noorden. En uiteraard zag onze hiphopfanaat na even poolshoogte te hebben genomen dat plannetje helemaal zitten.
Kunst, want langs die weg gaat de meeste avontuurlijke handelswaar het land uit en als je daar zelf een vinger aan de pols kan houden dan is dat gunstig voor onze economie in het algemeen en ons bankwezen in het bijzonder.
Nou hangt het opnieuw van Sapje af of dat nieuwe initiatief kans van slagen heeft. Nou, de voortekenen zijn niet ongunstig. Sterker nog, zij is zelfs voor uitbreiding van onze bemoeienis met het Afbaardse justitiƫle apparaat. Komt er waarschijnlijk op neer, dat wij daar jurken, beffen, houten hamertjes en lego gaan uitdelen. Dat laatste om uit te leggen hoe een Paleis van Justitie eruit hoort te zien. Waar een klein land al niet groot in kan zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen