Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (131)

01 juni 2015

maandag 23 december-2013
Te bizar om te laten lopen. Komt een paar weken geleden een opgewonden man binnen bij het handhaverskantoor in Jaén, een provinciestad in Andalusië. Er was bij hem ingebroken en de dief had verschillende electrische apparaten meegejat. Alles wordt keurig gecontroleerd en geregistreerd. Man weer naar huis.
Een week later belt een andere man op. Uit een telefooncel. Hij had bij een diefstal van allerlei electrische snuisterijen ook een videorecorder en een voorraadje tapes meegenomen. Hij had die tapes bekeken en was misselijk geworden. Vandaar het telefoontje. Hij had de tapes onder een auto gedeponeerd, vlakbij de telefooncel. Plus het adres waar ie ze had gevonden. Bleek het adres te zijn van de man die aangifte had gedaan. Overigens zonder het verlies van zijn videorecorder en tapes te melden. Op aanraden van de dief bekeken de handhavers de tapes ook en werden net zo misselijk. Er was op te zien hoe de man die bestolen was een flink aantal koters van onder de tien hopste. Hij vond zijn slachtoffertjes op het sportcomplex waar hij werkte. Dit varken zal zonder twijfel zijn fluit aan de wilgen kunnen hangen en een flink deel van zijn leven achter een luikje doorbrengen.
Maar het gaat in dit geval ook om een eenvoudige boerenleut. Anders hadden die tapes dezelfde behandeling gekregen als die uit Zandvoort (1).

(1) Zie vooral aflevering 4 van deze serie dd. 9 februari 2003

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort