Skip to main content

Op de foto in de voedselbank

21 december 2016

De Bossche voedselbank heet alle klanten en vooral hun kinderen van harte welkom tijdens het Sinterklaasfeest. Hebben wij op zich geen probleem mee al hopen we natuurlijk dat de knecht van de Sint een gezond kleurtje heeft.
Wij bleven daarentegen wel met vragen zitten na de aankondiging van de vorige actie van de Bank (!). Het Brabants Sufferdje meldde dat de helft van de klanten (volgens het bericht 200) zich hadden laten uitnodigen voor het geheel gratis en voor niks laten maken van een foto, van hullie eigen.
Hoe nu paraplu? Fotosessie? In een voedselbank?
Zo'n idee kan alleen komen uit de koker van een Amerikaan en inderdaad goede raad, de initiatiefnemer van de sessie heet Jeremy Cowart (nee, niet coward=lafaard). Hij noemt zichzelf op zijn selfie "I am possible", dus zijn bakermat is het land van de onbegrensde mogelijkheden.
Hoeveel strijkt Cowart op voor zijn initiatief? Hoe zijn de deelnemers aan de sessie benaderd? Waarom nam de helft van de klanten (400) van de voedselbank niet deel aan de sessie? Komen de foto's, behalve op de kersttafel van de deelnemers, ook terecht op de website van Cowart?
Vragen te over en daarbij een gevoel van plaatsvervangende schaamte. Want behalve onze Jeremy en de vrijwillende Gutmenschen die de Bank draaiende houden, blijken er ook nog kappers en een heuse visagist bij het projekt betrokken.
Een wat aan je gat? Een visagist is niet de langverbeide kandidaat van links in Frankrijk die Marine Le Pen de weg naar het presidentschap afsnijdt. Het is iemand die je gezicht fatsoeneert. Want wie wil er nou als sloeber met een kop vol pukkels en een baard van drie dagen op de foto?
De voedselbank. Niemand komt er graag. En dan krijg je er een foto van jezelf voor op de kersttafel. Wij hadden toch liever wat extra's op ons bord gehad. Krenten in de pap, om maar wat te noemen...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016