Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (020)

12 maart 2019

Het is opmerkelijk hoe voormalige kolonie Algerije en 'moederland' Frankrijk nog aan elkaar hangen: terwijl in Parijs en alle andere steden van Frankrijk nu al voor de 17e consecutieve zaterdag massaal wordt gedemonstreerd voor de afzetting van Emanuel Macron hebben de demonstraties in Algiers, Oran, Constantine tot in de verre uithoeken van Kabylie een direct resultaat gehad: de door de corrupte machthebbers ge├źnsceneerde 5e machtstermijn als president (hij is tot op heden de jongste minister van BZ ooit. In 1960...) van Abdekazir Bouteflika wordt afgeblazen. Hij blijft wel aan tot er verkiezingen voor een 'volksvergadering' worden uitgeschreven op 18 april aanstaande. Later dit jaar staat een referendum over voorstellen van deze volksvergadering op stapel.
Opmerkelijke overwinningen voor het volk die in Frankrijk ten ene male uitblijven, waar door "Eurofiel" Macron de EU zelf op het spel wordt gezet door geen duimbreed te wijken. In zijn open brief aan Europa werd Frankrijk met geen woord genoemd, zo benadrukken zijn critici.
Behalve door de verstokte aanhangers van het regime wordt door niemand vermoed dat de opstand zal luwen. De verwarrende comedie rond de aanstaande Europese verkiezingen wordt gebruikt  om het volk het bos in te leiden. Maar veel Fransen weten de weg in het bos.
Gezien de deelname van zoveel Algerijnen in Frankrijk aan de Gele Vestjes is de kruisbestuiving voelbaar. Na Bouteflika Macron. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 maart 2019
Op de barricades in Frankrijk