Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (023)

19 maart 2019

Vorige week werd in de Assemblee de 'anti-casseurs wet' aangenomen en de regering Macron werd op haar wenken bediend met het ongekende geweld door de vandalen (zie vorige aflevering). Dit 1-2-tje tussen "extreem - links' en de macht is zo opvallend dat zelfs in de Franse MSM vragen worden gesteld waarom deze para-militair georganiseerde 'Black Bloc' s' ook nu weer geen strobreed in de weg werd gelegd bij hun plunder- en vernieltocht over de Champs Eelysees, 'de mooiste avenue ter wereld'. De winkeliers hadden juist hun op zaterdag dichtgetimmerde zaken van bescherming bevrijd omdat het de laatste zaterdagen niet tot vernielingen was gekomen. Zelfs 'gerenommeerde' kranten en commentatoren vragen zich af waarom de alom tegenwoordige politie niet ingreep. Geen flashball op de vernielers afschoot. Er geen arresteerde. Nooit een arresteerde of voor het gerecht bracht. Dit maakt de volgende vraag 'zijn de Black Bloc' s ge├»nfiltreerd door de politie' plausibel.  En 'waarom lijken de BB zo op de beruchte 'politie in jeans' die wordt ingezet? Het woord 'agent - provocateur' is niet zonder reden uit het Frans afkomstig. Het land heeft hierin een eeuwenoude traditie die loopt van voor Napoleon tot 1968. De betrokkenheid van de geheime politie in dit spel is spreekwoordelijk en zonder twijfel nu ook weer van toepassing.
Macron speelt quitte of dubbel. Hij probeert de zaak die nu al 3 maanden het land in haar greep houdt te forceren met geweld dat hij zelf uitlokt. En in zijn ivoren toren denkt hij dat hij daar mee wegkomt. Dat de bevolking er intrapt en voor de Europese verkiezingen op zijn partij gaat stemmen. Een groot deel van de bevolking gaat (net als hier) helemaal niet stemmen en daar hebben ze gelijk in want het is een farce. Macron denkt zijn geslonken aanhang te vergroten met angstige burgers die bang zijn voor geweld. Daar was het 1-2-tje om bedoeld. Het is mogelijk dat deze truuc lukt. Mensen die iets te verliezen hebben zullen zich wellicht dit oor laten aannaaien. Maar door de 40 jaar van aanvallen op de inkomens van de lagere middenklasse is een zo groot deel van de bevolking zo verarmd geraakt (onvergelijkbaar met Duitsland of Nederland) dat zijn autocratische geweldspolitiek zich ook zomaar tegen hem kan keren. (WK) 

WK
https://francais.rt.com/france/60189-violences-champs-elysees-pars-acte-18-gilets-jaunes-patron-securite-publique-parisienne-remplace?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications

'Barbertje moet hangen': de politieprefect van Parijs krijgt de schuld van de vernielingen en is ontslagen. Het perfide spel van de macht.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 maart 2019
Op de barricades in Frankrijk