DSK en Nadia
zondag 29 april-2012
Interessant. Op 13 mei 2011, de dag voor zijn hopsavontuur met de Guinese kamerdame in het New Yorkse Sofitel, had IMF-chef Dominique Strauss Kahn 'savonds een etentje met een tot nu toe onbekende blondine. Pas nu blijkt dat het ging om de Francaise Nadia Marik. Directrice van de afdeling strategie en ontwikkeling van de sterk naar secretsmurfenlucht riekende Parijse universiteit Sciences-Po (1) en qq. een goede bekende van DSK' s echtgenote Anne Sinclair (2).
Nadia was in 2004 getrouwd met de hoogste baas van Sciences Po, Richard Descoings. Dat wekte de nodige verbazing bij intimi, omdat Richard in de wandelgangen bekend stond als een homosexuele kastbewoner.
Op 12 januari van dit jaar droeg het gerenommeerde dagvod Le Monde die common knowledge even tussen neus en lippen naar buiten in een uitgebreid portret van Descoings. De een gooit in reactie meteen de kast open, de ander blijft roerloos in het donker staan. Richard koos voor de laatste variant. En ook Nadia zag zich niet geroepen om de lumineuze onthulling te ontkennen.
Overigens stonden niet alleen de dames op goede voet met elkaar, ook de wederhelften konden het goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs, dat Descoings een belangrijke regeringsfunctie had kunnen oprapen als de populaire DSK bij de presidentsverkiezingen met de gladiolen was gaan strijken. Maar het liep anders.
Het schandaal dat zich de dag na voornoemd etentje ontwikkelde was gefundenes Fressen voor de liefhebbers van conspiracies en smakelijke secretservicetappa's. Over het waarom van de polletieke démise van DSK zijn heel wat theorieën de ruimte ingeslingerd. Is een nieuwe bijgekomen.
DSK en Descoings zouden namelijk volgens vooralsnog anonieme bronnen in het geheim betrokken zijn geweest bij Khadaffi's plannen om een nieuwe munt in het leven te roepen, die met name de arme Afrikaanse landen op termijn onafhankelijk zou maken van de dollar. Dat plan zou de IMF-chef eind mei presenteren in Deauville. Op 15 juni zou hij vervolgens zijn gooi naar het socialistische leiderschap bij de presidentsverkiezingen in 2012 aankondigen.
Zijn tegenstanders hadden inmiddels al naar het zwaard gegrepen. Op 17 februari 2011 stookten volgelingen van Captain Caveman het eerste vuurtje in Libië op en de volgende maand brak onder leiding van Sarkozy en Cameron de bescherming van de Libische bevolking uit. Khadaffi ging dezelfde weg als Saddammeke. Want wie aan de dollar komt, komt aan ons.
Op 14 mei 2011 werd DSK uitgeschakeld. Niet lijfelijk, maar wat niet is, kan eventueel nog komen. Een ongeluk zit in een petit coing. De dood kan gearrangeerd worden. Zoals bijvoorbeeld op 3 april van dit jaar. Toen werd in hotel Madison in New York het levenloze en naakte lichaam van Richard Descoings aangetroffen. Zijn i-Phone en zijn laptop waren het raam uitgegooid en lagen op een afdak een paar etages lager. De smurfen van de NYPD zijn op zoek naar twee heren die bij Descoings op bezoek zouden zijn geweest. Die werden uiteraard door de mainstream meteen in verband gebracht met zijn reputatie als kastbewoner. Daarna liep het nieuws langzaam weg door de goot. Inmiddels heeft Nadia ook doodsbedreigingen ontvangen. Het houdt niet op. Stay tuned.
1. Bij ons al eerder in de etalage bij het schandaal rond Groen Links-babe Mariko Peters. Zie daarvoor het artikel "Circus" (2) dd. 11 augustus 2011.
2. Anne Sinclair is president van de Raad van Bestuur van de Stichting Sciences-Po.