Skip to main content

Weldoeners

dinsdag 10 juni-2014
Gezien zaterdag? Die reportage van Brandpunt over Postcodeloterijbaas Boudewijn Poelmann? Heeft u echt wat gemist. Je zou bijna denken dat ie Jezus is. Al was het alleen maar vanwege de lauweren die hij oogstte bij twee andere Jezussen: Derk Sauer en Joop van der Ende. Net als Boudewijn vele malen meloenairs. Maar mag het even? Met al hun goeie werken voor de medemens en zijn habitat. Ze zijn gewoon onmisbaar voor de samenleving! Eenvoudige vraag in dat verband: hoe moet het in godesnaam verder met de Postcodeloterij als Boudewijn naar de eeuwige jachtvelden verdwijnt, waar ze elke dag bidden dat Carolien Tensen en Gaston de weg erheen nooit zullen vinden? Geen nood. Dan komt het codevehikel voor een piek in handen van een stichting. Met bestuurders die niet zo gezegend zijn als Boudewijn, maar we zullen het ermee moeten doen. Tenslotte waren die discipelen indertijd ook een stuk minder dan Jezus zelf, maar ze hebben toch maar de basis voor een prima kerkie bijmekaar gemetseld.
Waarom we zo euforisch zijn over Boudewijn en zijn bouwsel? Nou dat komt omdat ze bij ons op 8 oktober 2010 al eens in het zonnetje zijn gezet. In dit artikel. Kreeg uiteraard geen aandacht bij Brandpunt. En dat was jammer, want - actueler kan haast niet - een van de redenen waarom een paar weken geleden Robbie van de Rhee door een paar Spaanse smurfen de status van bajesklant kreeg aangemeten was zijn linke gefoezel met Tommy Telecom. Daar was Boudewijn lelijk ingetuind en dat ie na dat echec in zee ging met Elephant Talk toont alleen maar aan dat Jezus ook fouten kan maken.
In de Brandpunt-reportage werd Boudewijn ook nog vergeleken met voormalig Microsoftie Bill Gates, die zo graag de injectiespuit ter hand zou nemen om een eind te maken aan al dat ongecontroleerde gefuck in de wereld. En laat Billie nou ook net in het nieuws zijn. Jawel. Hij heeft tegen een bescheiden winstje zijn aandelen G4S weggedaan. Een Britse beveiligingshut met een rijkelijk besmet verleden (1). Volgens het Financieele Dagvod was de illusionistische boekhouding van het bedrijf voor Billie de reden om zijn aandelenpakket in de ramsh te gooien. Kan. Maar het kan ook zijn dat ie om een andere reden nattigheid voelde. De Britse officiële watchdog National Contact Point heeft vorige week namelijk aangekondigd eens flink te gaan neuzen naar de activiteiten van G4S in de door Israël bezette gebieden en de West Bank. En stel je voor dat die waakhond vunzige dingen tegenkomt waarmee Billie niet geassocieerd wil worden. Hup, dan maar weg met die zooi.
Nee, het valt niet mee om weldoener te zijn. Je moet zo op je tellen passen. Ook al kan je dat nog zo goed.

(1) Op naar onze zoekmachine! Jammie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen