Skip to main content

The rain in Spain... en Buffalo

donderdag 4 juli-2013
Krijgt een man een kaartje in de bus. Stond op: “Laat alle post aan meerdere zien om te kopiëren alvorens te bezorgen”. Plus nog een stempeltje met “Vertrouwelijk” erop en een specificatie van welke poststukken precies in de belangstelling stonden. Was die kaart per ongeluk bij die man in de gleuf geduwd of had de postbode een geweten? Doet er eigenlijk weinig toe. Duidelijk was dat de ontvanger van die correspondentie op zijn ribben werd gezeten door een neuzige overheidsinstantie.
Wie was die man en wat was de reden voor het kopiëren van zijn post. Nou, die man was Leslie James Pickering. Een boekhandelaar in Buffalo, die meer dan tien jaar geleden als woordvoerder optrad van de milieuorganisatie Earth Liberation Front. Volgens de FBI een radicale club en als je in de USSA eenmaal in die categorie bent ingedeeld dan rijdt de overheid met je mee op de achterbumper tot je ash tot ashes vergaat.
Net als zijn naamgenoot deed bij het ontrafelen van Eliza Doolittle's hebben en houden ging Leslie James op zoek naar meer details over deze wat antiek aandoende snuffelarij in zijn persoonlijke levenssfeer. Het tracken van post bleek al een eeuw te bestaan, maar kreeg een boost na het optreden van het Flying Circus van Captain Caveman. Een soort eerste fase van het totale snuffelpakket dat de Amerikaanse overheid tegenwoordig ten dienste staat om welk gevaar dan ook in de kiem te smoren. Al is het iemand die het konijn van de buren loslaat, omdat het in een te klein hokkie zit.
Oeps, er wordt gebeld. Goeiemorgen postbode. Een pakkie van Zalando? Ik heb niks besteld. Wilt u dat even doorgeven aan de AIVD? Dank u wel. Tot morgen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen