Skip to main content

Wat zie ik daar?

donderdag 12 juli-2012
Blijdschap alom. Bij In-Q-Tel. Dat is geen firma die een Q-geit langs kunstmatige weg aan de praat krijgt, maar een Amerikaanse firma die in 1999 op verzoek van de toenmalige grote smurf van de CIA is opgericht door een vlucht particuliere ondernemers. Om een brug te slaan tussen de Langleyboeren en innovatieve technologische ondernemingen.
In samenwerking met het Canadese bedrijf Genia Photonics zijn de nerds van In-Q-Tel er nu in geslaagd om een apparaat te ontwikkelen dat binnen een picoseconde kan vaststellen of je snorkel, explosieven, verdachte chemicaliën, een gun, een puntig zakkammetje en meer uit die ongewenste categorie onder je ballen hebt hangen. En let wel, op een afstand van maximaal 50 meter. Het apparaat is makkelijk verplaatsbaar en kan zo in een gewone huistuinenkeuken karretje van de lokale bromsnor worden gepropt. Moet ie nog wel verbonden worden met een handzaam computertje en klaar is Brom. Kan ie vanuit de wagen zien of desnoods vanaf de mountainbike of je iets onoirbaars bij je hebt.
Met een ander appie kan iemand die dat graag wil weten in dezelfde picoseconde vaststellen of je kanker hebt of een andere malheur. Niet meer door zo’n benauwde tunnel in je blote reet, maar gewoon met je kleren aan. Als alles goed gaat komt het apparaat volgend jaar al in productie. Lekker, hoef je op Schiphol ook niet meer met je handen omhoog door de douane. Privacy? Hebben we die dan nog?

Klik hier om uw reactie toe te voegen