Skip to main content

Niet om over te pochen

21 december 2016

Zouden Willy en Maxi wel eens naar Telesur kijken? Als ze in Argentinië zijn. Of zouden ze het te druk hebben met hun koters en opa en opoe Zorro? Jammer, want af en toe komt daar toch wel interessant nieuws voorbij. Neem nou bijvoorbeeld Telesur's recente info over de doodsvluchten van de Argentijnse marine ten tijde van opa's werkzaamheden voor Videla cs. Uit Amerikaanse vodjes over de operatie Condor die niet zo lang geleden zijn vrijgegeven voor ons collectieve geheugen. Daarin stond ondermeer dat de Amerikanski's volledig op de hoogte waren van de omgekeerde hemelvaart die een paar duizend politieke gevangenen ten deel viel. Kwootje. Komt ie:

... Terroristen en subversieve elementen die voor eliminatie in aanmerking kwamen werden geïnjecteerd met ketalar ... Ketelar wordt onderhuids toegediend als een preventieve gezondheidsmaatregel. Het subject verliest snel zijn bewustzijn en vitale functies komen tot stilstand. De bron laat weten dat het subject daarna wordt gedumpt in een rivier of op zee”.

Dat weerhield de Amerikaanse bondgenoten van Videla cs. er niet van om door te gaan met de leveranties van vliegtuigen en nuttige spulletjes ten behoeve van deze uiterst inventieve ruimingswerkzaamheden. Willy heeft aan de Leidse Universiteit gestudeerd. Geschiedenis. Je mag veronderstellen dat ie nu iets weet over de slag bij Nieuwpoort of de manier waarop de Batavieren hun piepers verbouwden. Maar over opa Benno weet ie waarschijnlijk al geen reet. Laat staan over opa Zorro die nichts gewusst hat van bovengenoemde gruwelijkheden. En Amalia? Wie? O, onze kroonprinses. Nee, die moet leren dat ze goed op haar fiets moet passen als er Russen in de buurt zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016