Skip to main content

Residentieel (006)

07 april 2017

donderdag 31 januari-2013
Wel een beetje treurig. Aan de andere kant ook wel weer een beetje begrijpelijk. Krijg je als redelijk in de markt liggende botenbouwer in Poortugaal opnieuw een mailtje van een pokkenwebsite als Kleintje Muurkrant (1). Met een vraagje over de vordering van de bouw van supercruiser "The Monaco". De natte droom van scharrelingenieur Bas Koole. Tja, wat moet je zeggen? Dat die cruiser apekoole was? Dan sta je voor lullo, dus dan maar liever zwijgen en hopen dat de bui met Suzy meegaat. Correct us if we’re wrong.
En in zee gaan met Basje was zo makkelijk te voorkomen geweest. Effe goegelen en hop, je had geweten dat onze ingenieur op zijn minst een nogal wilde fantasie had ontwikkeld. Een bezoekje aan Brasschaat was misschien ook verhelderend geweest. Gewoon even een paar avondjes binnenvallen in café "De Kroon" en je kan genieten van de verhalen over de legendarische Bas. Die soms zomaar de hele tent trakteert op alcoholische versnaperingen en fabelachtige sprookjes vertelt over zijn enorme zakelijke successen.
Inmiddels gaan naast het blondschuimend bier ook minder gezellige stories rond. Bas zou een paar weken geleden door een koppel spierballensmurfen uit het huis van zijn huidige vriendin zijn geplukt en sindsdien zijn dagen doorbrengen in een bescheiden bedoening in Antwerpen. Naar verluidt zou het iets vandoen hebben met verwarrende middelen. Pintenpraat? Kan altijd. Daarom snuffelen wij naarstig verder. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 5 dd. 29 januari 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017