Skip to main content

MH17 avant la lettre

15 augustus 2016

Was het een jet? Of kwam de raket uit een pre-BUK installatie? De verhalen over het neerhalen van de DC-6 waarmee de Zweedse VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld op 17 december 1961 op weg was naar Noord-Rhodesië verschillen nogal. Net als die rond de MH17. Maar de achtergronden zijn hetzelfde: geopolitiek en financiële belangen. Hammarskjöld was een voorstander van een onafhankelijk Congo. Inclusief de opstandige, ertsrijke provincie Katanga. Er waren nogal wat belanghebbende partijen, die dat even anders zagen. Met name de CIA (namens Wall Street), MI6 (namens de City), Belgische zakkenvullers uit de mijnindustrie en het Zuidafrikaanse Apartheidsregime. Niet om van verbazing naast de closetpot plaats te nemen dat er direct na de ramp allerlei complottheorieën de ronde deden. 18 jaar geleden leek een daarvan wat meer vlees op de botten te krijgen. In Zuid-Afrika waren namelijk documenten aangetroffen die suggereerden dat er inderdaad sprake was geweest van een complot om Dag definitief het bos in te sturen. Helaas ging het om kopieën en u weet wat dat betekent: die kunnen niet als bewijslast worden gebruikt. Maar vorig jaar zouden originelen zijn opgeduikeld. Met als klapstuk een uitspraak van Allen Dulles, die in 1952 generaal Bedell Smith was opgevolgd als opperhoofd van de CIA (1). Een kwootje. Komt ie:

Dag is becoming troublesome... and should be removed”.

Kort daarna kreeg Allen zijn congé van JFK. Naar aanleiding van de totaal naar de kloten gelopen operatie Zapata aka Bay of Pigs op Cuba.
Vandeweek kwam via de msm tot ons dat er een nieuw onderzoek komt naar de dood van Hammarskjöld. De CIA heeft altijd ontkend een vinger in de maïspap te hebben gehad. Kom op Clooney, zeg het. Stay tuned.

(1) Zie voor het intrigerende contact van beide heren met prins Bernhard in verband met de stichting van het Vierde Rijk Founding and funding dd. 18 januari 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 augustus 2016