Skip to main content

Telekommer (002)

08 april 2017

woensdag 21 december-2011
Magie. Pure magie. We hadden gisteren nog niet de naam van de voormalige olieboer en bananenbankier John Deuss genoemd in verband met een bijna beschimmeld geraakt Russisch telecomschandaal of de mainstream weet te boeren, dat Johnnyboy's bef boos is. Niet op ons, maar op de jurken van het Nederlandse OM, de FIOD-smurfen, de outfit van Klaas Knot en de RABO-fietsenstalling. Die zouden zijn cliƫnt erbij hebben genaaid en zijn First Curacao International Bank (FCIB) de poep hebben ingereden toen de Britten hem ervan beschuldigden een BTW-carroussel te hebben geƫxploiteerd. Het zou ondermeer gaan om BTW op partijen debieltjes die nooit uit hun loods kwamen, maar wel met de gang van een neutrino een administratieve rondgang door de wereld maakten, waarbij de eigenaren honderden meloenen aan BTW opstreken.
Nou wil het toeval (nou ja) dat Leonid Reiman, de inmiddels voormalige Russische telecomminister die wij gisteren een reprise bezorgden, bulderend gevuld is geraakt via de handel in debieltjes. Wil nog niet zeggen, dat ie na het luiden van de bel ook op Johnny's Curacaose carroussel is gesprongen. Maar in 2004 staken wel een heel stel speursmurfen hun neus in een affaire, waarbij vriend Reiman een miljard dollar zou hebben gespoeld en gedroogd via een andere geldgleuf van Deuss, de Bermuda Commercial Bank (BCB). Nooit meer iets van gehoord, maar waar rook is is Zegwaard zullen we maar zeggen.
Nog wat anders. Deuss' rechterhand bij zowel de FICB als de BCB was ene Mark Valentine. Een Canadees balletje balletje virtuoos, die beleggingen aanbood met woestijnwijde vooruitzichten, compleet met piramides en plotseling vollopende wadi's. Geen kleine jongen die Mark, anders mag je niet spelen met een lekkere dikke beleggingsportefullie van de avontuurlijke famielje Colombo uit New York (1).
Kortom, die FCIB en BCB van Johnny Deuss stonken als een makreel uit het pleistoceen. En net als in een volle tram wijst die bef van Deuss gauw naar een andere passagier om moordend commentaar te vermijden.

1. Val ons zoeklokaal binnen, speel (Funny) Valentine op de digitale piano en u kunt genieten van het duo Johnny & Mark.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017