Skip to main content

Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne? (001)

21 april 2019

De nakende overwinning van de komiek Zelensky op chocoladekoning Poroshenko is een nederlaag voor Deep State en de Navo, ook al zou Zelensky een pion van een miljardair blijken te zijn. De investeringen in Poroshenko door het westen in deze oligarch, van Merkel tot Macron, van Rutte tot May, maken deze nederlaag een van hen.
Er zijn al veel parallellen getrokken met Grillo in Italië, maar in Italië woedt geen oorlog. Voorlopig.
Dat wordt een van de grote vragen voor de kersverse president, naast de hamvraag 'Gaan we door met de oorlog tegen Donetsk en Loegansk?: wat te doen met de gewapende fascisten die onder Poroshenko in het leger zijn opgenomen. Die van de hakenkruizen en de SS insignes.
Poroshenko heeft nu zijn nederlaag toegegeven. Met een waarschuwing. Hij blijft in de politiek, het klonk zowaar dreigend, en dat wat hij 'met zijn fantastische team' in 5 jaar heeft gerealiseerd beschermd moet worden. Hij deed een beroep op het leger. Laten we (en de Oekraïners natuurlijk helemaal) hem en het leger goed in de gaten houden. Maidan was ook een staatsgreep.
De uitlatingen van Zelensky over de oorlog zijn op zijn zachts gezegd ambigu geweest. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Hij heeft zijn feestende aanhang verzekerd dat hij ze niet zal teleurstellen. We zullen zien.
Pas als de kanonnen zwijgen in Oost-Oekraïne zullen we weten of de oorlog van Deep State en de Navo wordt voortgezet of gestaakt. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 april 2019
Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne?