Skip to main content

Gladiolen in Venezuela (019)

28 februari 2017

dinsdag 26 augustus-2014
Die Piedad Cordova moet oppassen. Mag je een liberale Colombiaanse politica van formaat zijn, je legt een bom onder je eigen hangmat als je genante dingen gaat roepen. Wat ze riep? Dat ultra-rechtse paramilitaire roedels uit haar land heftig hadden samengewerkt met de CIA bij het wegwerken van twee democratisch gekozen presidenten: Manuel Zelaya in Honduras (2009) en Fernando Lugo in Paraguay (2012). En dat die duistere combine nu bezig is om de Venezolaanse president Maduro hetzelfde kunstje te flikken. Niet alleen door het organiseren van allerlei rellen en Maidangevechten in de grote steden, maar ook door het manipuleren van de handel in dagelijkse noden en smokkelpraktijken. Piedad zegt het nog net niet, maar zonder twijfel heeft ze weet van het Strategisch Plan voor Venezuela, dat in deze serie in volle glorie voor het voetlicht is gesleurd.
Overigens is Piedad lid van de delegatie die namens de Colombiaanse regering al een tijdje neuzelt over vrede met de FARC. En ook dat is niet zonder risico. Volgens een artikel van een paar dagen geleden in het Colombiaanse weekvod Semana zijn die neuzels zwaar afgelegd door de hacker Andreas Sepulveda. Die was naar eigen zeggen in januari van dit jaar daarvoor ingehuurd door een voormalige presidentskandidaat en de Colombiaanse vertegenwoordiger bij de Organisation of American States en kon rekenen op de volledige medewerking van de geheimesmurfendienst DNI. Het bleef niet bij het afleggen van de onderhandelingen. Sepulveda kreeg ook opdracht om in te breken bij de afdeling Handhaving van Justitie en van alle data die hij dagelijks verzamelde uit deze twee bronnen een explosief soepje te brouwen, dat regelmatig voor de nodige narigheid op straat moest zorgen. Ruikt het hier naar gladiolen? Ja, nou je het zegt.
Allemaal leuk, maar vriend Andreas kreeg er tobacco van en smakte uit lijfsbehoud de hele boel op de keien. Hij slaapt nu in een celletje met een kogelvrij vest en soms onder een kogelvrije deken. Conclusio: er verandert eigenlijk geen culo [reet, red.] in Latijns-Amerika. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Gladiolen in Venezuela