Skip to main content

Licence to war

31 januari 2016

Het rommelt een beetje in de Amerikaanse Senaat. Er zijn namelijk volksvertegenwoordigers, die de oorlog die Barack O. tegen ISIS in Irak en Syrië voert als illegaal beschouwen. Het knuffeldier van het Nobel Comité verschuilt zich achter de wet die George Wacko in 2001 door de twee landdagen in Washington joeg om landen die Al Qaida steunden een middeleeuws tintje te kunnen bezorgen. Daarbij liet hij Saudi Arabië rechts liggen, maar daarover zullen we hier niet hebben. Barack beschouwt ISIS blijkbaar als een kind van Al Qaida en ziet zich om die reden gerechtigd om verder zonder groen licht van wie dan ook die twee landen de nodige luidruchtige presentjes te bezorgen. Terwijl Al Qaida zelf heeft laten weten ISIS nog niet eens als pleegkind te willen hebben.
Om eventueel gezever in het Congres te voorkomen heeft Mitch MacConnell, de leider van de Republikeinse meerderheid in de Senaat, nu een nieuw wetsontwerp in elkaar geflanst. Dat stelt de president, wie dat dan ook mag zijn, in de gelegenheid om een oorlog te beginnen wanneer ie dat leuk vindt en pas toestemming te vragen aan de geachte afgevaardigden op een tijdstip dat ie zelf mag bepalen. Hoe wil je hem hebben. Met of zonder uitjes?
Hoe komt zo'n Republikeinse uilenbal erbij om de president in wezen carte blanche te geven? Wordt een van zijn armen soms achter zijn rug gedrukt door een of andere onverlaat? Zeg niet, daar heb je hullie weer. Mitch heeft namelijk geen brandschoon verleden. Leest u dit even en dan nog dat. Toch dingetjes waardoor je zomaar lieden uit de geheime smurfenwereld achter je vodden aankrijgt, die je laten dansen tot er geen zool meer onder je Van Haren schuiten zit. Let wel, het gaat nog maar om een wetsontwerp, maar moet je eens opletten wat er gebeurt als alle sneeuw is geruimd. Boy oh boy.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 januari 2016