Skip to main content

Leugens en bedrog

17 december 2015

Toeval hè, die Turkse vliegtuigen die een Rus afschieten. Kan niet anders toch, Obomba heeft het zelf gezegd, die Russen hadden het Turkse luchtruim geschonden. Jawel, wel 17 seconden lang. Trouwens als je de analyse leest van Pierre Sprey, dan ziet dat hele verhaal er wel ietsje anders uit. Maar ja, wie wil nog weten hoe het in elkaar steekt? Er is zoveel beters te vinden in het nieuws, wie zeurt dan nog om oude koek.
Toch nieuwsgierig, kijk even hier. Lijkt dus meer op een hinderlaag dan toeval. Trouwens, in het kader van de strijd tegen ISIS heeft de VS luchtmacht-stellingen van het Syrische leger bij Deir Ezzor gebombardeerd. Vautje zeker, net als dat ziekenhuis in Afghanistan, wordt onderzocht. Zullen we vast wel niks meer van horen.
En in het kader van de Turkse expansiepolitiek kwamen vrijdag j.l. 20 tanks en zware artillerie aan bij een Turks legerkamp bij Mosoel in Irak. Nou zaten die Turken al sinds de jaren ‘90 in dat gebied, dat is niks nieuws. Maar tanks en artillerie, dat is wel nieuws. Turkije heeft al aangekondigd 2000 militairen daar heen te zenden. Om het Iraakse leger te gaan trainen. Mosoel is trouwens in handen van ISIS. Of zou het zijn om de olie te gaan bevrijden van Irak, oliesmokkel is iets voor de familie Erdogan, toch? O, pardon dat laatste is Russische propaganda, dus leugens en bedrog. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 december 2015