Skip to main content

Verdacht geknerp rond De Terp (006)

27 maart 2017

zondag 4 maart-2007
“Een organisatie-adviseur is geen toevallige voorbijgang(st)er, maar hoort een geroepene te zijn, te worden”. Dat is de laatste zin uit een ronkende verzameling demi-wetenschappelijke blubber van wel van 15 A-4tjes: “Bewustzijn als interventiekracht, ofwel de tijd van lauwheid is voorbij”. De geroepene in kwestie is de hoofdpersoon van deze serie: Lambert Hendrik (zeg maar Bertje) Terpstra en hij schreef dat epistel in 1992 voor M & O. Een blaadje voor knipperbollen uit het management en organisatie-wereldje, onder wie de toenmalige Ombudsman Marten Salomo Oosting.
Nou, de lauwheid had Bert toentertijd inderdaad al stevig achter zich gelaten. En hij gebruikte bovendien toen niet alleen zijn bewustzijn als interventiekracht. Een verklaring daarover van een buurtje van Bert toen ie nog in de Utrechtse Koningslaan woonde:

“Ik ben jarenlang woonachtig geweest op de Koningslaan in Utrecht naast Bert Terpstra en was ook een goede vriendin van zijn toenmalige echtgenote, mevrouw Van E. Hij heeft ons zonder enige reden vaak het leven zuur gemaakt of ons getreiterd. Wij als oude mensen konden niks anders doen de politie bellen. Hij dacht dat wij tegen hem samenspanden en bleef maar ruzie zoeken en onze eigendommen beschadigen. Wij hadden het zeer te doen met mevrouw Van E. Gelukkig is de politie tussenbeide gekomen toen hij haar weer zwaar mishandelde thuis. Hierna werd alle contact verbroken en is mijnheer Terpstra verhuisd.”

Heel Human allemaal. En datzelfde element vonden we terug in de verklaring van de andere buren van Bert uit die periode:

“In de jaren negentig ben ik gedurende een zevental jaren de buurman geweest van de heer Terpstra. Zowel met ons als de buren aan de andere zijde van de heer Terpstra heeft hij regelmatig zeer ernstige aanvaringen gehad. In één geval is het zelfs tot een handgemeen gekomen naar aanleiding van zeer hoog oplopende irritaties vanwege geluidsoverlast die de Heer Terpstra veroorzaakte en het feit dat hij tijdens mijn afwezigheid een metershoge erfgrens oprichtte, met alle consequenties voor de lichtval vandien. Bij deze incidenten diende een aantal malen de politie te worden betrokken. Zo ook toen Terpstra met Oud en Nieuw een glas tegen een passerende auto gooide. Zoals gesteld hebben ook onze andere buren vergelijkbare problemen met de heer Terpstra gehad. Een ieder was dan ook opgelucht toen hij eind jaren negentig naar Bosch en Duin verhuisde”.

Daar word je toch niet vrolijk van. Blijkt een goeroe ineens ook maar een mens te zijn. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 maart 2017
Verdacht geknerp rond De Terp