Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (174)

01 juni 2015

maandag 1 december-2014
Dat valt niet tegen. Er blijkt bij het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken toch meer kontjesmateriaal bewaard te zijn gebleven dan we dachten. Zo slingerde er nog een file rond onder de titel “Allegations of paedophilia at Buckingham Palace”. En daar zit ondermeer een brief in uit 1983 die een ongeruste moeder had geschreven aan George Dickens. Het voormalig Conservatief Lagerhuislid dat in deze serie al eerder voorbijkwam. Dickens duwde het epistel meteen in de gleuf van minister van Binnenlandse Zaken Leon Brittan, die zelf ook al een tijdje openlijk wordt beschuldigd van koterkruipen.
Leon zal niet blij zijn geweest met die brief. De betrokken moeder deed namelijk haar beklag over de onvrijwillige kontjeservaringen van haar zestienjarige zoon toen hij werkzaam was in de keuken van Buckingham Palace en het koninklijke buitenverblijf Balmoral in Schotland. Daar zou het kokkie ondermeer benaderd zijn door Sir Peter Hayman, de toenmalige tweede man bij de Britse geheimesmurfendienst MI6, die in deze kolommen ook al eens als notoire kontjesklimmer is weggezet. Toen de berichtenstroom over Hayman's liefhebberijen de Thames Embankment dreigde te overspoelen werd hij als diplomaat in Canada gedumpt. Maar blijkbaar smaakte kokkie zo lekker dat Sir Peter hem vroeg of hij niet als hulpje in de huishouding met hem mee wilde. Daar stak moeders een stokje voor. In reactie op haar klacht stuurde Brittan een dooddoener aan Dickens, waarin hij erop wees, dat waarheidsvinding in dit soort zaken uiterst gecompliceerd was. Het Koninklijk Huis was volgens hem stevig confuus over de affaire en zou er alles aan doen om dit soort zaken verder te voorkomen. What else.
Toch zijn de recente onthullingen bijzonder genant en je vraagt je af welke krachten hier aan het werk zijn. Krachten die er kennelijk niet voor terugschrikken om ook het Koninklijk Huis een zeperd te bezorgen. Dan is het bij ons beter geregeld. “Allegations of paedophilia in Noordeinde Palace” zou in meerdere opzichten ondenkbaar zijn. En wtf is trouwens het nut om nog groezeligheden uit de jaren tachtig naar boven te trekken? Het heden is al erg genoeg. Aldus een verstokte royalist, die elke dag het oranje, blanje, bleu uit het doucheraampje steekt. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort