Skip to main content

Summer in the city

vrijdag 21 juni-2013
Zo lopend door het centrum van de provinciestad op weg naar het monumentale pand waar Kleintje zijn redactionele ruimten heeft, zie je veel borden met “te huur” of ”te koop”. Sommigen staan er al jaren, vooral die met “te koop”. Leegstaande winkels, veel outlets en bijna overal de agressieve borden met SALE, SALE of beter nog: opheffings uitverkoop.
Welkom in crisisland, waar aan de ene kant bezuinigd wordt en gaat worden (eens in de twee weken onder de douche in het verpleegtehuis) en aan de andere kant een klein zes miljard “geïnvesteerd” gaat worden in een vliegtuig dat al verouderd is. Niet dat het rondsjokkend publiek zich daar veel aan gelegen laat liggen, zij hebben winkelen als hobby en denken dat het allemaal niks uitmaakt. Hun mening is niet relevant en verkiezingen maken niks uit. “Er is geen alternatief” wordt hen voorgehouden door “verantwoordelijke politici” en mediahijgers. Dat zou zomaar een uitspraak uit de Wannsee conferentie geweest kunnen zijn. Wellicht hebben de winkelwandelaars wel gelijk, kijk naar de deskundigen en uitspraken rond de Euro:


  • Oud ECB econoom Stark in juli 2010: Het ergste is achter de rug.
  • Mevr. Lagarde in januari 2011: Ik denk dat de eurozone nu de bocht om is.
  • Dhr Schäuble in maart 2012: we kunnen gerust stellen dat her ergste achter ons ligt.
  • Dhr Draghi in maart 2012: het ergste is achter de rug, maar er blijven altijd risico's.
  • Dhr Asmussen (ECB): in april 2012: het ergste van de crisis ligt achter ons.
  • Dhr Hollande in oktober 2012: Vanavond heb ik de bevestiging dat het ergste achter ons ligt.

Niet voor gewone mensen, het ergste is nog lang niet bereikt, de redding is nog niet nabij. Griekenland is al vele vele malen gered, en wat blijkt nu? Opnieuw wordt een tekortje ontdekt, zo'n kleine vier miljard. Dit keer lijkt het alsof het IMF heeft gezegd: "genoeg is genoeg, wij stoppen ermee”. We zullen zien.
Klik hier om uw reactie toe te voegen