Skip to main content

Liberty, maar niet voor iedereen

01 januari 2014

dinsdag 28 januari-2014
Kom niet aan het systeem, want je loopt een goeie kans om achter het gaas te belanden. Om nog een beetje van het vege lijf te redden erkende Vladimir Kats vorig jaar november al tegenover een kadi in de Grote Appel, dat ie schuldig was aan het uitbaten van een wasstraat als mede-oprichter van Liberty Reserve. Een online banksysteem, dat volgens de Feds door de georganiseerde boevenbende werd gebruikt om van naar schatting zes miljard zwarte greenbacks witte te maken. Ze waren aan die wijsheid gekomen door de inbeslagname van het klantenbestand bij de NEDERLANDSE SERVERS van de virtuƫle bank.
Vladimir's makker Arthur Budowsky gaat waarschijnlijk ook voor het luik. Hij had negen maanden geleden de poten genomen naar Costa Rica waar hij zijn bedrijf in 2006 had ondergebracht. Maar dat deed ie via Madrid en daar werd ie door los smurfos espaƱoles op verzoek van de USSA bij de kladden gegrepen en in een wachthokje gepleurd. Gisteren stond hij voor een kadi, die moet beslissen of hij ja dan nee een DHL-behandeling richting New York krijgt. Budowsky verklaarde ondermeer dat ie van meet af aan had samengewerkt met Britse, Franse, Spaanse en Amerikaanse autoriteiten om de zaak zo schoon mogelijk te houden. Maar toen hij in 2011 van de Feds het verzoek krijgt om de broncode van Liberty Reserve aan hen over te dragen, weigerde hij dat. Je vraagt ook niet aan Coca Cola om het geheim van zijn flesje prik te onthullen, aldus Budowsky. Vanaf dat moment kreeg hij te maken met een heksenjacht, die uiteindelijk resulteerde in zijn arrestatie op het vliegveld van Madrid.
Nou is het merkwaardig, dat binnen deze context de baasjes van geweldige wasstraten als HSBC en Wachovia nooit voor de kadi zijn verschenen. Er werd een lullige boete uit hun spaarvarken gewurmd en dat was dat. Maar die baasjes functioneerden dan ook binnen het corrupte wereldwijde systeem. En Budowsky en Kats niet. Dus die zijn het lulletje. Zo gaat dat.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014