Skip to main content

Terra Vulgaris (011)

31 maart 2017

woensdag 11 maart-2009
In aflevering 8 van deze serie (1) kwamen twee intrigerende figuren voorbijschuifelen: Walter en Martin. Twee blijkbaar zeer gevulde Britse onderdanen uit de kennissenkring van Moppie Rasnabe. De gabber van it-tovenaar en Terra-connectie Mark Burbach en al heel wat jaartjes een intimus van de familie Rommy. Van een expert op dit terrein kregen wij de hint, dat die Walter best synoniem zou kunnen zijn aan Walter Douglas. Een Schotse hooglander die al geruime tijd in Nederland actief is. Zo was hij bijvoorbeeld in 1992 betrokken bij de affaire rond de Brittannia Gazelle. Een affaire die bij ons een bunder aandacht heeft gekregen omdat niet alleen rakkers als Rommy en Jaap van der Heiden (rip) tot het organiserend comite behoorde, maar ook de zoon van meneer Pels Rijcken. Landsadvocaat en rechterhand van VHS-baas en paardenpiet Ed Maas (2). Het was overigens niet het enige gevalletje waarin Walter samenwerkte met onze in een Amerikaanse kruipruimte opgeborgen vriend Henk. Maar laten we het helder houden.
Dat Moppie in die roemruchte periode ook al tot de coterie van Rommy behoorde bleek bijvoorbeeld in 1993. Op 10 mei van dat jaar ontdekte een koppel smurfen een kleine duizend gram hash in de stulp van Rommy in Maarssen. Als een .45 verklaarde Moppie dat de hash van hem was. Hij wist alleen niet waar die in de woning precies gestasht was, dus concludeerden de smurfen dat Moppie een valse verklaring had afgelegd om Rommy uit de wind te houden. Kortom, het ligt voor de hand dat Moppie via zijn contacten met de Rommy's tegen Douglas is aangeblunderd en dat daaruit iets moois is ontstaan. Zo mooi, dat ze elkaar jaren daarna ontmoetten in het Blauwe Huis op Ibiza (3). Misschien mede in verband met het witwassen van de door ons eerder vermelde 4 ton Britse ponden en het doorboren van "Raps" op het Amsterdamse IJsbaanpad. Wat is er mooier dan conspiracy?
Stay tuned.

(1) Ondergebracht bij het vol met verwarrende middelen en Costaricaans groenvoer zittende "Hardhout met een luchtje" op onze Followup-site.
(2) Zie de serie Schimmen achter Pim", wederom op onze Followup-site-site.
(3) Zie aflevering 8 dd. 4 maart 2009.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris