Skip to main content

Andere pretzel (005)

04 april 2017

zondag 29 mei-2005
Wat voorspelden we al in aflevering 5 van deze treurige serie? Dat de Venezolaans/Cubaanse terrorist Luis Posada Carriles niet in zijn pyjamabroek zou worden uitgeleverd aan Venezuela. Ook niet in een vlotte C & A-combinatie. Hij wordt helemaal niet uitgeleverd. De regering Chavez had daar wel om gevraagd, mede op grond van een al 83 jaar bestaande bilaterale overeenkomst op dat terrein. Kreeg Caracas van Washington te horen dat het verzoek was afgewezen omdat er wettelijk gezien een te smalle basis voor bestond.
Een te smalle basis?
*#%#@(*!!!!! Abu Ghraib @#$&%(* !!!! Guantanamo *%#@$(*&!!!! Inval Irak %#@*&%!!!!
Toch makkelijk scoren voor een Kamerlid, zou je zeggen. Gewoon even vragen aan dat arrogante pak van Buitenlandse Zaken hoe dat nou zit met die afspraken over terrorismebestrijding met die grootsmoelen in de United States. Want we kunnen wel voor de zoveelste keer braaf kwispelend tegen Bush zijn gulp aanschurken met dat biometrische paspoort, maar mogen we dan wel asjeblieft enig consequent gedrag verwachten van de bewaker van AdolfÂ’s gedachtengoed bij de bestrijding van dat zo zorgvuldig gekweekte internationale terrorisme?
Je raakt toch al zo in de war als je van het NOS-journaal verneemt dat de door de AIVD zachtjes sudderend gaar gekookte Hofstadgroep notabene ook twee Tsjetsjeense nationalisten omvatte. Nou hebben wij altijd van Peter dÂ’Hamecourt, de grote grijze geitenbreier van de NOS in Moskou, begrepen dat die Tsjetsjeense nationalisten een legitieme vrijheidsstrijd voerden tegen die ploert van een Poetin. Maar moeten we ze nu ineens anders gaan zien omdat ze ook bij Mohammed Baardmans over de vloer kwamen?
Of zijn die Tsjetsjenen (en in extremis dus ook de Hofstadgroep) bloedsbroeders van Luis Posada Carriles? En moeten ze gewoon op vrije voeten komen en verder gaan waar ze gebleven zijn? Het kelen van Russen en/of de filmer die het aandurft om Submission II te produceren.
Kijk, dat krijg je als je niet consequent bent. Maar onze suggestie om over deze kwestie Ben Bot eens te fileren zal waarschijnlijk wel vastlopen op de zandbank van een andere uiterst belangrijke kwestie. De vraag of de evolutie toevallig op gang is geraakt en zich op de bonnefooi verder heeft ontwikkeld of dat er sprake is van een opperwezen, zoiets als de uitvinder van Lego, die alles tot nu toe heeft ontworpen en opgebouwd en die dus qq. in ieder geval mede-verantwoordelijk kan worden gesteld voor de huidige chaos. Inclusief het internationale terrorisme.
Mochten ze in de Kamer tot die laatste conclusie komen dan heeft dat uiteraard geen enkele consequentie voor de grote roerganger. Wat dat betreft kon Bush de zoon van God zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
Andere pretzel