Skip to main content

Cyberblind

donderdag 2 mei-2013
Wie vindt hacken leuk en wat is het doel? Bij Wippileaks kregen we al het onzalige gevoel, dat de hele boel niet helemaal zuiver op de graat was en bij het nog redelijk piep zijnde ICIJ krijgen we dezelfde huiduitslag. Want het mag dan hartstikke gezellig zijn om in allerlei info te neuzen die normaliter gesloten blijft, het heeft wel tot resultaat dat de bovenheden de oorspronkelijke vrijheid op het internet noordkoreaniseren. Neem alleen al deze week. De website www.waarheid9/11.nl kreeg een zeperd uit de USSA (1), de Feds lobbiet zich het schompes in Washington om toestemming te krijgen voor het installeren van een achterdeurtje bij Goegel, Smoelenboek en Skype (2) en Ivo, onze brommende lantarenpaal, wil graag toestemming van Mark Damesfiets en zijn beloftevolle Samsommetje om zijn smurfen los te laten in het cybercircuit. Om criminelen en andere onverlaten op te sporen en lam te leggen. Ja ho, met toestemming van de rechter. Niet op eigen houtje.
Nou kennen we dat uit het verleden. De rechter zette zo'n drie maanden na het inzetten van een of andere smurfenactie pas zijn poot. Vaak was dan het kwaad al geschied en zat de betrokken smurfeneenheid al tot zijn strot in de narigheid. IRT? Wat was dat ook alweer? Nog afgezien van het feit, dat de huidige smurfenorganisatie op het gebied van cyberen van god noch sperzieboontjes weet en na jarenlang van worstelen nog steeds niet is bovengekomen bij het installeren van een eigen knappies functionerend verbindingsvehikel, is ook het aantal uitverkoren cybersmurfen net zo klein als het durp van hun blauwe voorgangers. Komt bij dat onze lantarenpaal het onderwerp privacy buiten de lichtkring laat. Want een onderzoek naar een onverlaat mag misschien nog te verdedigen wezen als er sterke aanwijzingen zijn dat ie banken en overheidsinstellingen hinderlijk voor de poten loopt, maar we weten wat zo'n onderzoek de facto inhoudt. Als de betrokken verdachte vaak vingert naar zijn opoe, wordt die ook bij het onderzoek betrokken. En als opoe vaak smoelenboekt met haar kleindochter is die eveneens de klos. En als die op haar beurt regelmatig mailt naar café Bolle Willem, dan zijn alle zuipschuiten daar ook de lul. Kortom, binnen no time zit je met een Rorschachtest op schoot en giert de privacy van half Nederland de vullesbak in. Met toestemming van de rechter.
Wij zouden zeggen, niet aan beginnen. Maar zolang partijleiders zelfs schijt kunnen hebben aan hun eigen congresgangers en regeringsleiders al lachend, zwaaiend en fietsend met allerlei onfrisse zaken wegkomen hebben wij ook hier een hard hoofd in. Over een paar dagen vieren wij onze vrijheid. Maak er wat van!

(1) Zie hier
(2) En zie hier

Klik hier om uw reactie toe te voegen