Skip to main content

Verdacht geknerp rond De Terp (005)

27 maart 2017

vrijdag 2 maart-2007
Aan gevoel van presentatie ontbreekt het niet bij de Human Academy. Zo hebben Terpgoeroe Bert Terpstra en zijn discipelen op hun site bijvoorbeeld ruimte besteed aan een eclatante lijst van bedrijven en instellingen die op een of andere manier gebruik hebben gemaakt van hun zo geweldige expertise. Neem bijvoorbeeld het UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Jammer genoeg wordt niet vermeld waarom dat op Terpstra’s list staat. Is het personeel van het instituut misschien een paar jaar geleden eens flink door de psychische wringer van de Academy getrokken? Bijvoorbeeld vanwege hun nukkige reactie op de oekazes van bovenaf  om de achterstand bij de verwerking van WAO-gevallen op slinkse wijze weg te werken. Om de toenmalige minister van Asociale Zaken De Geus eind 2003 een Duitse staander te kunnen bezorgen(1). Of is er misschien een andere reden? Is heel goed mogelijk, want in diezelfde periode speelde zich bij het UWV nog een andere jolige affaire af. De directieleden van het hoofdkantoor in Amsterdam  bleek het licht in de bol te zijn geslagen bij de inrichting van hun werkplek. Kosten noch moeite waren gespaard om er een soort boudoir van te maken en door een reportage van RTL 4 daarover raakte het hele Haagse hoenderhok van de leg (2). De Geus werd verzocht om uit te vlooien hoe het zat en die huurde Wim Meijer in om een rapportje in elkaar flansen. Wim Meijer? Wim Meijer? Ja, de oud-fractieleider van de Partij van de Arbeid. Maar was die ook niet…..? Jaha, die was ook lid van de Raad der Wijzen van de Human Academy. Kijk, en langs die U-bocht kan het UWV ook op die ronkende lijst van Bertje’s zielknijperspaleis annex reorganisatiebureau in Bosch en Duin terecht zijn gekomen. Misschien niet helemaal comme il faut, maar het staat wel lekker onder de letter U.
Nog meer leuks. Bij de letter H staat onderandere Hogeschool De Horst. Even een stukje proza van een insider daarover:

“Circa 1990/1991 heeft Nico Tukker van Terpstra & Tukker, organisatie-adviseurs voor de Horst, een organisatie-adviesopdracht verricht inzake managementstructuur. Daar is niets mee gedaan, omdat het als waardeloos werd beoordeeld. Het bureau is binnengehaald door Hendrik Quint, een adjunct-directeur (later lid van het College van Bestuur) omhooggevallen jurist-docent, die bevriend was en ik denk nog steeds is met Terpstra. Quint verzweeg de relatie tussen hem en Terpstra….Er is anders dan bij de bovengenoemde adviesopdracht geen relatie geweest tussen het bureau en De Horst”.

Kijk, zo kunnen wij ook een lijssie in mekaar hangen. Maar misschien hoort dat wel thuis in de door Bert en de zijnen uitgevonden commotional psychology. Veel geschreeuw, weinig wol. Stay tuned.             


Zie “Gehak bij het GAK” (2) dd. 17 februari 2004.
Zie “Gehak bij het GAK” (1) dd. 16 februari 2004

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 maart 2017
Verdacht geknerp rond De Terp