Skip to main content

Jenny Douwes

12 november 2018

Gisteravond kwam op televisie de griezelfilm Jaws voorbij en ik moest daarbij aan Jenny Douwes denken. In het programma werd uit de doeken gedaan hoe de kijker van de haaienfilm gemanipuleerd wordt. Middels onder meer kleur en beweging wordt hij geraffineerd tot lijdend voorwerp van de handeling op het witte doek gemaakt.
Ook Douwes, de zelfbenoemde Jeanne d'Arc uit het Noorden, voorvrouwe van de zogenaamde Blokkeerfriezen, is de speelbal van gebeurtenissen en bewegingen die zij zelf niet opmerkt. Via haar bekendheid in Facebook heeft ze de aandacht van de mainstream media getrokken. Toen streken De Telegraaf en WNL op haar neer. En nu is ze de prooi van Sid Lukkassen.
Douwes zal op acht december in Amersfoort spreken tijdens de oprichting van De Nieuwe Zuil. Dat is het nieuwste projekt van Lukkassen, gericht tegen het cultuurmarxisme. Wellicht zal de gastheer aan de goedlachse plattelandsvrouw vragen wat zij van dat marxisme vindt en Jenny zal het antwoord schuldig blijven, hoogstens iets stamelen over cultuur 'die van ons is, en zo'.
Maar voor Dokter Sid zoals hij zich in zijn wekelijkse nieuwsbrief graag noemt, maakt dat niet uit. Douwes, en vooral de duizenden dommekrachten die zich achter haar verschuilen, is wat hij als een van de meest uitgesproken vertegenwoordigers van alt right in Nederland nodig heeft. Een martelaarster voor de zaak van Avondland en Identiteit (zie voetnoot).
Douwes heeft inmiddels via crowd funding bijna een kwart miljoen aan gelden vergaard om haar missie voort te kunnen zetten. Het zal wel aan wapens besteed gaan worden. Eigenlijk past er zolangzamerhand een andere legendarische enge film bij Us Jenny. The Exorcist...

(voetnoot) A en I was in 2015 het debuut van Lukkassen bij Uitgeverij Aspekt. Meer status binnen alt right verkreeg hij door zijn bijdrage aan het haatboek dat Aspekt in januari 2016 uitbracht onder de omineuze titel 'Keulen: Kalifaat Light en de Fallout van een conflict'. Daarin profileerde Lukkassen zich als incel, een vrijgezel tegen wil en dank. Geef Sid een rugzakje en hij zal er spijkers in sparen....

JoopFinland

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 november 2018