Skip to main content

Je weet niet wat je ziet (011)

16 mei 2023

Ze begonnen er vanavond het 8-uurjournaal maar weer es mee, de wrochters van het nieuws, en het item besloeg vier minuten. Dan verwacht je toch wel wat. Info over de oorzaak van het item bijvoorbeeld.

Maar we worden al weken voor de gek gehouden met verhalen over vliegtuigen die na een blikseminslag of nog mooier een aanrijding op het platform niks meer kunnen doen, vooral niet naar vakantiebestemmingen vliegen.

Waarna het niet meer over die vliegtuigen gaat en waarom ze aan de grond genageld staan maar over de vlucht die gecancelled moet worden en hoeveel huilie huilie zulks meebrengt voor de boeker van zo’n vlucht.

Honderd jaar burgerluchtvaart en wij moeten geloven dat zo’n machine maanden niet kan vliegen omdat ie boven Majorca door een onweersbuitje is gegaan of op Schiphol door een karretje van de catering is overreden?

Het zou om te lachen zijn als het niet om te huilen was.

Vliegen is sowieso verkeerd. Maar willens en wetens in zo’n kist stappen terwijl je vervoerder de boel grotelijks in de zeik neemt en de autoriteiten al maanden over iets zwijgen ...

(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 mei 2023
je weet niet wat je ziet