Skip to main content

Luchtalarm bij Amerikaanse consulaat

donderdag 21 september-2006
Uit protest tegen de Nederlandse steun aan de oorlogspolitiek van George Bush zal aanstaande zaterdag 23 september een groot luchtalarm afgaan voor het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Om 14 uur zullen honderden mensen symbolisch dood neervallen op het gras van het Museumplein. Met deze manifestatie willen de organisatoren aandacht vragen voor de bloedige gevolgen van de zogenaamde War on Terror, die naar hun mening sinds 11 september 2001 slechts meer oorlog, terreur en gevaar heeft voortgebracht.
Woordvoerder Bart Griffioen: "Steeds meer mensen hebben genoeg van de leugens en het beleid van Bush. Ook de Telegraaf-enquete van vorige week liet dat zien: op de stelling ‘Nederland moet achter de VS blijven staan’ zei maar liefst 60 procent NEE. Met onze symbolische actie willen we dat geluid onderstrepen. We protesteren tegen het zogenaamde “Nieuwe Midden-Oosten” van Bush en vinden dat er een einde moet komen aan de actieve steun daarbij van Nederland, zoals aan de troepenmissie in Afghanistan."
Afgelopen zomer organiseerde een coalitie van Palestijnen, joden, moslims, socialisten en vele anderen een succesvolle demonstratie tegen de oorlog in Libanon en Gaza. Aanstaande zaterdag zal er ook elders in de wereld – van Europa tot de VS, van het Midden-Oosten tot Latijns Amerika – opnieuw worden gedemonstreerd tegen de Amerikaanse oorlogspolitiek.
Zaterdag 23 september - Museumplein Amsterdam Afghanistan... Irak... Libanon... Palestina... Iran... NEE tegen het 'Nieuwe Midden-Oosten' van de VS & Israël BREEK MET BUSH!
Zie www.stopoorlog.nl Om 13 uur begint de manifestatie & om 14 uur is de aanvang van 't luchtalarm.

Klik hier om uw reactie toe te voegen