Skip to main content

Israel en de jihadi's

08 september 2018

Dat we via publicaties in MSM (het dagblad Haaretz is in de gelijkgeschakelde en onder militaire censuur staande Israelische pers een moedige uitzondering soms; denk aan de verslagen van Amina Hass uit het belegerde Gaza) ooit de reikwijdte van de Israelische steun aan het Islamitisch fundamentalisme zullen kunnen vernemen is een illusie. In onderstaande publicatie wordt steun aan IS (-gelieerde groepen) ontkend: Toch bestaan er veel aanwijzingen dat dat wel is gebeurd. Maar de 12 (!) strijdersgroepen die de Israelische regering in de al 7-jaar durende Syrische oorlog heeft gesteund ('tegen Iran en Hezbollah' met een middel 10 erger dan de kwaal) zijn natuurlijk allemaal 'gematigde rebellen', dezelfden die wij ook met tientallen miljoenen steunen. Dat ze kinderen koppensnellen en er op los moorden moeten we voor lief nemen. 'Israel is nu eenmaal een eiland van democratie in een boze wereld'. Maak dat de kat wijs.
Israel is onderdeel van de failliete politiek van Deep State, die van Afghanistan tot Korea onder druk staat. Er waait een nieuwe wind en dat is in Den Haag (om een hoofdstad te noemen) nog niet doorgedrongen. Want zelfs als lukt wat Deep State beoogt, dat Trump wordt vervangen door Mike Pence en 'alles weer bij het oude wordt', dan is dat schijn. De bakens zijn verzet. Net als tijdens de Franse Revolutie (wat door een Nederlandse historicus in een lijvig Engelstalig boekwerk wordt ontkend; over revisionisme gesproken) ondanks de Restauratie (tijdelijke terugkeer van maar liefst 2 vorstenhuizen op rij) de bourgeoisie het defenitief van de adel had gewonnen. Maar ja, dat is klassenstrijd en volgens de geldende leer verboden verklaard. Stel je voor: de muur is gevallen maar die verderfelijke 'historisch-materialistische ideologie' zou blijven gelden? Nee: 'The winner takes it all'. Tot zijn momentum voorbij is. En dat zou sneller kunnen gebeuren dan in 'welingelichte kringen' verwacht wordt.
Waar de berichten (eerder was de Jeruzalem Post voor de militaire censuur gezwicht met gelijkluidende onthullingen) echt impact zullen hebben is in Israel zelf en de joodse diaspora waarvan ongeveer 50% Israel steunt en de rest afstand neemt tot bij de grootste criticasters van het zionisme hoort. Het zionisme is sowieso een westerse creatie die onder het Midden-Oosterse judaisme geen aanknopingspunt heeft. Al is er naarstig naar gezocht. 
Vreemd genoeg is die andere wind in Israel wel doorgedrongen. Netanyahu doet niet mee aan welke sanctie tegen Rusland dan ook. Hij reist om de haverklap naar Moskou om zijn zaak te beplijten. Geen enkele diplomaat is uitgewezen; integendeel. Nu valt dat ook slecht met 2 miljoen 'Sovjetburgers' binnen je grenzen. En de Russische MP die samen met Syrische collega's je Noordgrens bewaakt.
De Sovjet-Unie belemmerde 'vrije emigratie' van Sovjet-joden naar Israel. Het leidde tot een ongelofelijk kabaal over de 'refusniks' (joden die een uitreisvisum geweigerd was). Samen met 'dissidenten die in psychiatrische inrichtingen werden opgenomen' was dat 'He't item' van de 1e Koude Oorlog. Nu is de 'vergiftiging van de Skripals' eigenlijk veel grimmiger.
De nieuwe aanpak in Moskou van dezelfde politiek is veel effectiever. Het in rook opgaan van het Communisme zonder strijd zou een gedaanteverwisseling kunnen worden genoemd; met de periode-Jeltsin als een cocon die werd afgeworpen. Dat de Russische luchtmacht zijn kunsten boven Syrie demonstreert was voor de val van de muur niet voorstelbaar.  (WK)

Nico Roosnek
Een kennis was op een conferentie over statistiek in Israël. Hem werd gevraagd om naar Moskou af te reizen in zake steun aan refusniks. De voorzitter van de Nederlandse Statische Vereniging waarschuwde hem om dat niet te doen. Tja, hij had de genen van zijn vader, een van de weinigen in zijn beroepsgroep met een rechte rug in WOII, en die waarschuwing waren de reden voor hem om juist wel te gaan. Hij vertelde mij dat dat mogelijk de reden was dat hij niet uitgenodigd werd om lid van de Academie (KNAW) te worden. Je zou toch zeggen,.... Ach. Hij denkt er niet eens meer aan zei hij onlangs.
sybrand
Vreemd genoeg is die andere wind in Israel wel doorgedrongen. Netanyahu doet niet mee aan welke sanctie tegen Rusland dan ook.
'Hij reist om de haverklap naar Moskou om zijn zaak te bepleiten. Geen enkele diplomaat is uitgewezen; integendeel. Nu valt dat ook slecht met 2 miljoen 'Sovjetburgers' binnen je grenzen. En de Russische MP die samen met Syrische collega's je Noordgrens bewaakt.'Precies: zo zit het in elkaar. Je hebt elkaar nodig in zo'n chaotisch gebied. Trump, in het zadel geholpen door Netanyahu, met hulp van zijn beste vriend Vladimir, (die Russische hackers zijn ook beregoed), Weet gewoon : I owe you something. Ik erken Jerusalem als capital van Israel. Zo werkt dat: Israelische copywriters maakten het Steele-rapport en wisten the Democrats met die onzin lekker te maken. Gecombineerd met e-mail-affaire (wiki-Leaks, Russia) betekende dat het einde voor Clinton.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 september 2018