Skip to main content

Transparant (027)

02 april 2017

zaterdag 6 september-2014
Wat leuk. Een nieuwe IRT-affaire. Ons aangereikt via het doorgeefluik van Twee Vandaag. Er zou door samenwerkende Nederlandse en Belgische speursmurfen een Nederlandse burgerinfiltrant zijn ingezet om de ondeugende familie Aquino uit Maasmechelen achter het gaas te manouvreren. En dat was tegen de wet. In een artikel daarover van 4 september jl. op de site “deredactie.be” vonden wij een interessante strofe. Kwootje. Komt ie:

“Het is nu pas officieel dat de advocaten van de Aquino's daadwerkelijk een klacht met burgerlijke partijstelling hebben ingediend tegen de speurders van het onderzoek. Volgens Sven Mary [een van die advocaten, red.] is het hele onderzoek gebaseerd op een proces verbaal dat is opgesteld over de samenwerking tussen de Aquino's en een zekere mr. X voor het opzetten van drugstransporten via Spanje. In het pv staat dat de contactpersoon niet kon geïdentificeerd worden, terwijl Mary beweert dat het een infiltrant van de politie was”.

Kijk, kijk. Gaan we terug naar het gevalletje import van 248 kilo Colombiaanse neusspray die op 14 april 2010 in het ruim van de Glasgow Express de haven van Antwerpen werd binnengezeuld. Een import die van meet af aan door nauw samenwerkende Nederlandse en Belgische speursmurfen in de kieren werd gehouden. De importeurs werden gevat en gingen voor het luik. Twee van voornoemde importeurs wezen tijdens de juridische afhandeling van de zaak op de vermeende auctor intellectualis van de zaak: ene “Boyke”. Een Surinaams-Hindustaanse meneer die ergens in Vlaanderen moest wonen. Officier van Justitie Sabine Tammes zei aanvankelijk doodleuk dat die Boyke niet bestond. Maar toen later bef Cees Korvinus zowel de naam en het adres van Boyke onthulde kreeg een paar Belgische koddebeiers de opdracht om de ondeugd eens met een bezoekje te vereren in Oud-Turnhout (1). Wat jammer nou, die was niet thuis. In cassatie kwam de Hoge Raad later tot de conclusie dat de identiteit van meneer Boyke niet met zekerheid kon worden vastgesteld. De uitgedeelde straffen bleven staan. Is dat merkwaardig of is dat merkwaardig? Je zou bijna zeggen dat vriend Boyke een burgerinfiltrant was. En als dat het geval was dan was dat tegen de wet en had in uiterste instantie Bullebas Opstelten moeten opdraven in de Kamer om uit te leggen waar het nou fout was gegaan. Dat liever niet dus. Maar wij zijn ufologen. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 24 en 25 van deze serie respectievelijk dd. 7 februari en 18 april 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017