Skip to main content

Eenzame wolven (011)

02 april 2017

woensdag 15 augustus-2012
Steve Hogan is niet mesjogge. De burgemeester van Aurora, lieflijk oord op schootsafstand van Denver, kwam gisteren tot de opzienbarende boer, dat er volgens hem iets dark knighterig mis was met de zaak rond James Eagan Holmes. Dat destilleerde hij min of meer uit het feit, dat James een graag geziene gozer was in zijn sociale Umwelt, dat ie elke vrijdag gezellig met zijn gappies ging stappen en dat ie daarbij nooit de neiging had vertoond om als een rooie malloot om zich heen te knallen. Yeah, right.
Meer wilde Hogan blijkbaar niet kwijt. Dus geen oprispingen over het feit, dat zijn toegesnelde smurfen in het begin van het onderzoek rondtoeterden, dat ze op snuf waren naar twee verdachten. Dit naar aanleiding van verschillende getuigenverklaringen in die richting (1) en de vondst van twee gasmaskers. Eentje in de nabijheid van Holmes en eentje zestig meter bij hem vandaan. Later verdween die tweede dader uit de rapportages en concentreerden de snufsmurfen zich op James Eagan.
Nou had die helaas geen enkele aanleiding gegeven om hem zoals gebruikelijk bij dit soort gevallen voor zijn raap te schieten, omdat ie zo suf was als een nymfomaan konijn na een nachtje boemelen. Niet curieus dus, dat hij drie dagen lang niet in staat was om fatsoenlijk te poseren voor zijn nummerfoto. En dat ie in die gemoedstoestand verklaard zou hebben dat ie “de Joker” was, is net zo aannemelijk als het verhaal dat Mark Rutte een telraampje op zijn bureau heeft staan.
Nee, burgemeester Hogan leek oprecht, maar hij had net zo goed of zelfs beter zijn wafel kunnen houden. Maar gelijk heeft ie wel. Er is iets dark nighterigs mis met de zaak rond James Eagan Holmes. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 9 dd. 28 juli 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Eenzame wolven