Skip to main content

Stars and strips forever (004)

06 april 2017

dinsdag 9 juli-2013
Die story over Howard Gutman moet niet gekker worden. De Amerikaanse ambassadeur in Brussel kwam bij ons voor het eerst om het hoekje loeren in dit bericht. Geen domme gozer zou je zeggen. Hoewel, het is maar bij wie je je bril hebt gekocht.
Wat gebeurde er in de periode die volgde op zijn openbaring in de stad van dat pissende blote jongetje? De beveiligingssmurfen van de ambassade stuurden rapportjes naar hun thuishaven in Washington. Daarin werd ondermeer melding gemaakt van de onmin die zou leven tussen meneer en mevrouw Gutman en van Howard's stiekeme nachtelijke wandelingen in het wipvriendelijke Warandepark. Vond Howard's toenmalige hoogste baas en ervaringsdeskundige Billary niet leuk om te lezen en ze riep hem op om even langs te komen voor een gesprekje. Volgens Howard was er niks aan de hand en de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de betrokken smurfen de ambassadeur nooit in the flesh op een potje wippen hadden betrapt (1).
Maar daarmee was het boek niet uit. Vorige maand had voormalig inspecteur generaal Aurelia Fedinisn van BuZa namelijk wat last van lekkage, waarbij documenten in het bezit kwamen van CBS. Daaruit viel op te maken dat Billary cs. de gewoonte hadden om misdragingen van officiële Amerikaanse staatsrepresentanten in het buitenland met een Boultgang te begraven. En dan met name misdragingen die te maken hadden met de twilight zone tussen navel en stuitbeentje. Niemand zal ervan achterover kieperen, dat het gevalletje van Howard ook tot de documentatie behoorde.
Aurelia wordt sinds de lekkage ervan beschuldigd de bewuste documenten te hebben gestolen. Maar tot nu toe heeft ze dat stijf en strak ontkend. Ze wordt in de affaire bijgestaan door befkantoor Schulman & Mathias en wat denk je wat er gebeurt? Er is daar ingebroken. En niet zo zuinig. De hele papierwinkel ondersteboven. Niks gestolen. Hullie van het befkantoor denken dat die rare inbraak te maken heeft met de zaak van Aurelia's lekkage. Temeer, omdat hun cliënt en haar familie al een maand lang worden bedreigd door luitjes die volgens Aurelia door BuZa op pad worden gestuurd om haar te bewegen de diefstal toe te geven.
Het kan toch bizar lopen. Zo geeft een ambassadeur een lezing, die in Tel Aviv niet lekker in het putje valt en in Washington loopt het riool over. Eigenaardig hè? Stay tuned.

(1) Zie voor de gein ook deel 2 en 3 van deze serie dd. 12 en 13 juni van dit jaar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Stars and stripes