Skip to main content

Hill goes to hell (027)

19 december 2016

Hoe heet zo'n gozer bij ons? Iemand die alle narigheid achter je kont opruimt. Een klusjesman? Een stofzuiger? In de USSA noemen ze zo'n figuur een “fixer”. En Hill en Bill hadden er ook een. Vanaf 1991 tot 2008, toen Hill minister van Buitenlandse Zaken werd. Ze gingen er zonder twijfel van uit dat ie nooit zou zingen over zijn vroegere werkzaamheden. Maar door al dat gemauw over de losse handjes van The Don in heuvelachtige gebieden liep de temperatuur van Clinton's fixer zo hoog op, dat ie aanklopte bij The National Enquirer om even stoom af te blazen. Een schandaalblad zoals een schandaalblad moet zijn, dus hatseflats op de voorpagina ermee. Interessant? Nou, niet zo'n beetje. Zo vertelde meneer Fixer ondermeer dat ie foto's had gekocht van een Hollywood actrice waar ze samen met geile Billy op stond. Dat zullen geen al te deftige foto's zijn geweest en voor alle zekerheid werd dan ook nog een rooie haan naar de werkplek van de betrokken fotograaf gestuurd. Verder bracht meneer Fixer kort nadat Bill het Witte Gekkenhuis had betrokken ook twee roze dames tot zwijgen. Met een pak flappen.
Maar er kwamen ook ernstiger zaken aan de orde. Zo zou hij op last en onder toezicht van Hill de kamer van Vince Foster binnen twee uur nadat die gezelfmoord was grondig hebben schoongemaakt en documenten hebben weggesleept (1). En dan was er nog een tape van een vrijgezellenparty. Voorafgaand aan het huwelijk van Billy's broer Roger (2). Die kwamen bij de National Enquirer terecht en om publicatie te voorkomen kreeg het blad de exclusieve rechten van het huwelijksfeest. Nou, dat wisten ze nog wel op de redactie. Of Clinton's fixer nog meer op zijn lever heeft moet de komende weken blijken. Er zou sprake zijn van een hele bups documenten, foto's, notities etcetera. October Surprise? Dat zou effe leuk zijn. Stay tuned.

(1) Voor Vince zie aflevering 23 van deze serie dd. 24 augustus 2016.
(2) Roger was toch al een pain in Billy's ass vanwege zijn vroegere activiteiten in mafiaverband. Komen we nog op terug.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016
Hill goes to hell