Skip to main content

Terra Vulgaris (029)

31 maart 2017

donderdag 19 november-2009
Nog effies terugkomen op de inhoud van aflevering 28 van afgelopen dinsdag. Daarin wezen we op het financieel zo interessante potje van de met Terra Vitalis verbonden trust in Costa Rica. En het kunstje dat belastingbolleboos Harrie van Mens had geflikt om de controle te veroveren op dat potje. Maar er was nog iemand die het belang van voornoemd potje uiterst scherp inzag. En dan vooral de voorwaarde dat de trust de gronden na gebruik niet aan de plantagebedrijven hoefde terug te geven als die de boel hadden laten slabakken. Dat was Hans Noomen. Bij zijn aantreden liet hij meteen verordonneren dat 50 procent van de gronden niet teruggegeven zouden worden. Wegens vermeende wanprestatie in de jaren daarvoor. Is het een wonder dat onze vriend Van Mens na de demise van Hansepans bij Terra Vitalis ernstige pogingen heeft ondernomen om deze rigoureuze bestuurder terug te halen? Njet. Terwille van de smeer likt de kat de kandeleer.
Waar die smeer zit voor Harrie's vriend Kees Eijrond is niet helemaal duidelijk. Die Utrechtse horecaboer en Ischa-intimus werd namelijk na de bestuurlijke shuffle in de hoogste regionen van Terra mede-toezichthouder. En naar verluidt voor niks. Helemaal niks. Is het vriendschap? Is het liefde? Is het wat anders? Vroegen we hem alsvolgt:

"Geachte heer Eijrond,
Naar verluidt heeft u de functie van toezichthouder bij Terra Vitalis aanvaard zonder daarvoor een propere vergoeding te krijgen. Kunt u ons zeggen hoe dat zit?
".

Waar? Niet waar? Hopen we nog te horen van Kees. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris