Skip to main content

Het kalf en de put

06 februari 2017

Een echte bolleboos. Die Jurriaan Kalf. Is momenteel al zo'n 2½ jaar risico analist bij de RABO en doet heel normaal in het campagneteam van de VVD. Oftewel, mede-verantwoordelijk voor die geweldige uitglijer die Mark Damesfiets anderhalve week geleden achter op de landelijke dagvodden liet plakken. Maar daar zullen we het verder niet over hebben. Als risico-analist van de bank die nog niet zo lang geleden 774 meloen kwijtraakte als straf voor het jarenlang binnenhooien van poen via frauduleuze potjes liborren en euriborren. En nu opnieuw met de ballen voor het blok gaat wegens het onderhouden van een wasstraat in een vlek aan de Amerikaanse grens met Mexico. Iemand moet het doen zou je zeggen en per saldo gaat het hier om het wassen van winsten uit de handel in een van oorsprong agrarisch produkt, wat voor een van oorsprong boerenbank helemaal kaassie moet zijn. Het is trouwens een zaak met een baard, die nu ook in Nederland de aandacht krijgt die hij verdient.
Terug naar Jurriaan. Die schreef precies een jaar geleden in zijn analyse over de mogelijkheden om in Mexico flappen bij elkaar te harken ondermeer het volgende:

Widespread corruption and power of cartels hinder the business environment. Widespread corruption in all layers of society has a negative impact on the business environment and makes the fight against drug cartels difficult. Moreover the penetration of the cartels in the society and the economy adds to the risk of doing business in Mexico.

Hoe ironisch wil je hem hebben. En als je zo'n deftig gehonoreerde analyse leest denk je als eenvoudige boerenleut: wegwezen hier. De spaarvarkenhoeders van de RABO denken daar anders over. Die bieden op hun kantoor in een buitenwijk van Mexico City een hele reut aan diensten aan.
Ook aan keuter- en iets meer uit de kluiten gewassen boertjes. Ondermeer via de met RABO geassocieerde Grupo Finterra. Want tsja, poen is poen. En handel is handel.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2017