Skip to main content

Het hek van de buren

09 december 2015

Gisterenavond op ZDF een emotieshow over het “vluchtelingenvraagstuk” onder de titel “Deutschland hilft”. Zoals te doen gebruikelijk werd een kritisch lied (met onder andere de woorden: "Israel macht Mauerbau, SEDIdeenklau. Waffenhandel, Drohnenmord – sind der Schlager im Export" niet uitgezonden.
Wat jammer dat net daarvoor de grens met Oostenrijk werd gesloten. Ondertussen worden de meer dan 250.000 vluchtelingen die dit jaar Duitsland binnenkwamen gescreend. Iedereen die afkomstig is uit een Balkanland is geen vluchteling volgens de Duitse overheid. Inmiddels zijn de eerste 111 Kosovaren al teruggestuurd. Verder is het plan om in Griekenland, Italië en wellicht ook Hongarije centra in te richten waar vluchtelingen worden geïnterneerd in afwachting van een beslissing.
Van neoliberale zijde wordt geroepen om het minimumloon in Duitsland maar af te schaffen, want dat belemmert de integratie op de arbeidsmarkt. Je kunt van een werkgever toch niet verwachten dat die 8,50 eurie per uur gaat betalen voor iemand die geen kwalificatie heeft. Aldus Hans-Werner Sinn. Dat staat in schril contrast met wat Daimler Benz en Porsche verklaarden, die zagen het wel zitten om onder de 60.000 Syriërs naar vakkrachten te zoeken. Jonge Syriërs hebben over het algemeen een goede opleiding genoten en zouden snel aan het werk kunnen. Cynici verklaarden al dat de niet goed opgeleiden dan wel onder de rest van Europa verdeeld kunnen worden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 december 2015