Skip to main content

Groetjes uit Athene (001)

16 maart 2017

Ze hebben hun eigen partij de strot omgedraaid. De Samsommetjes, de Spekmannetjes en vooral Jeroen Shitonyourshoe. Dankzij hun Anschluss bij de club van Mark Damesfiets aka de naaktloper aka de dubbelelpee i.o.  (1). Zolang de ouwe, in wezen weggestemde combine nog in de cockpit zit mag Jeroen voorzitter van de Eurogroep blijven. Daarna moet ie weg. Omdat alleen een vigerend minister van Financiën of aanpalende gebieden dat voorzitterschap mag bekleden. Volgens de door de Brusselse gangen gierende geruchten gaat het stokje over naar Luis de Guinjos, sinds 2011 de Spaanse minister van Economische Zaken in het zo van alle corruptie gespeende kabinet van premier Rajoy.

Inmiddels hebben al heel wat Grieken via de social media hartelijk afscheid van Jeroen genomen. De bedankjes waren vaak ondertekend met Yanis Varoufakis. Tsipras' voormalige minister van Financiën en nagel aan Jeroen's doodkist bij zijn verzet tegen de dramatische bezuinigingen die Griekenland moest doorvoeren ter verwerving van een financiële fopspeen. Overigens mag ons financieel wonderkind nog blij wezen dat het bij getwitter is gebleven. Wolfgang Schaeuble, de Duitse Darth Vader in het financieel-economische wereldje van Das Reich en trouwe makker van Jeroen, heeft gisterochtend een Griekse briefbom in de gleuf gekregen. Waarschijnlijk bedoeld als een teken van dank. En dan doe je zo je best.

(1) Kwootje uit het Veronica Magazineartikel “Rutte met de billen bloot” van deze week: “...Tot slot was hij graag biseksueel geweest, want ”dan krijg je de hele wereld achter je aan” “.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 maart 2017
groetjes uit Athene